Moreno en Lisanne uit Delft waren speciaal naar Lansingerland gekomen om de vierdaagse te zwemmen.
Moreno en Lisanne uit Delft waren speciaal naar Lansingerland gekomen om de vierdaagse te zwemmen.

Zwem4daagse haalt ruim 2000 euro op

Algemeen 276 keer gelezen

Bergschenhoek – “Kom op, even doorkomen!”, klonk het afgelopen week regelmatig in het buitenbad van zwembad De Windas, waar door Zwemvereniging De Watervogels voor de zevende keer de Zwem4daagse werd georganiseerd. Hoewel de temperatuur van het water prima was, kon het boven water best nog wat frisjes zijn. “Het was weer super, moet ik zeggen”, zegt voorzitter Jeffrie Berg.

“Het was met 451 deelnemers net wat minder druk dan vorig jaar, maar dat was niet erg. Te druk is ook niet fijn. Er hing een gezellige, ontspannen sfeer. Van het bij elkaar gezwommen bedrag van 2.012 euro gaat de helft naar de activiteitencommissie van onze vereniging, waarmee activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd en extra opleidingen voor trainers worden gefinancierd. De andere helft gaat naar het goede doel dat we dit jaar gekozen hebben: Stichting Jarige Job. We kiezen ieder jaar een ander goed doel dat op dat moment goed past, waarbij we switchen tussen jeugd, ouderen en mensen met een beperking. De Windas heeft ons het zwembad ter beschikking gesteld, we zijn blij met deze mooie samenwerking!”

Van Delft naar Bergschenhoek
Moreno (10) en Lisanne (8) zijn speciaal vanuit Delft naar Bergschenhoek gekomen voor dit zwemfestijn. “Pas heb ik al de tien kilometer gelopen met de Avondvierdaagse en nu zwem ik twintig baantjes. Hartstikke leuk!”, vertelt Lisanne enthousiast. “In Delft hebben we geen Zwemvierdaagse”, vult hun moeder aan. “Moreno had er eens over in de Donald Duck gelezen en toen zijn we gaan zoeken waar we dat in de buurt konden doen: dat was hier. En zo ver weg is het nu ook weer niet. Het mooie is ook dat je direct voor een goed doel zwemt. Bovendien wordt er hier echt iets leuks van gemaakt.” Naast baantjes zwemmen – 10, 20 of 40 – was er een springkussen, kon je spijkerbroek hangen aan de duikplank en eendjes hengelen. Natuurlijk werd er ook voor een lekkere gezonde snack en iets warms gezorgd.

Jarige Job
“Vrijdagavond mochten wij een cheque van € 1.006,-- van de zwemvereniging in ontvangst nemen, daar zijn we hartstikke blij mee”, vertelt Margriet Fenijn, ambassadeur van Stichting Jarige Job. In Nederland zijn 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox ter waarde van 35 euro. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis en op school, zoals slingers, ballonnen, lekkers voor thuis, een traktatie voor op school en cadeautjes. Ook zit er altijd een boek in. “Dit bedrag is toch weer goed voor dertig dozen, we zijn blij met elke doos. Dit jaar hopen we aan de 60.000 dozen te komen en alles wat we krijgen is fijn omdat we afhankelijk zijn van donaties. Op deze manier kunnen we alleen maar meer kinderen blij maken. Als ambassadeur geef ik onder meer voorlichting op scholen. Daar proberen we op een eenvoudige manier uit te leggen dat sommige kinderen hun verjaardag niet kunnen vieren. Als je als ouder moet kiezen tussen vijf broden en een cadeautje… Op die manier maken we de kinderen duidelijk hoeveel impact zoiets heeft. Een keer per jaar hebben we een inpakmarathon, dan worden er in 24 uur meer dan achtduizend dozen ingepakt. In de zomermaanden is het rustiger, maar de kinderen blijven natuurlijk wel gewoon jarig, dus zo komen we de zomer wel door. We doen het graag omdat we het doel zo goed vinden en er weinig aan de strijkstok blijft hangen, daar kan ik volledig achter staan.”

Kijk voor meer informatie op de websites www.stichtingjarigejob.nl en www.zvdewatervogels.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant