Afbeelding

Argonauten kunnen veilig varen

Algemeen 1 keer gelezen

Bergschenhoek - In het zeilseizoen van 2018 zijn de Argonauten met de opleiding in de Optimisten gestart. De scouts in de Optimisten werden gecoacht vanuit een vlet met een 10 pk buitenboord motor. Een Optimist kan bij een stevige wind omslaan. Al snel werd duidelijk dat een snelle boot met meer vermogen noodzakelijk was om ook bij harde winde de zeiltraining veilig te doen plaats vinden. In het najaar van 2018 en voorjaar van 2019 werd met succes gewerkt aan fondsvorming voor de aanschaf van een snelle RIB. Met de aanschaf was een bedrag gemoeid van € 10.000,--. Zo werd o.a. de opbrengst van de nationale jeugd collecte Jantje Beton, waaraan de Argonauten elk jaar aan deelnemen, voor de aanschaf van de RIB met een 25 pk buitenboord gebruikt. Door een helaas lange levertijd werd de RIB vlak voor de zomervakantie geleverd en direct bij de start van het nieuwe clubjaar begin september ingezet. RIB staat voor Rigid Inflatable Boat. Het zijn solide en wendbare boten, geschikt voor ieder watertype. Zoals de naam dus al zegt is een RIB boot wel een opblaasbare boot, maar met een harde onbuigbare bodem. De leiding van de scouts heeft de RIB al een aantal malen ingezet bij de begeleiding van de zeiltrainingen en is uitermate content met deze aanwinst. Meer info over onze scoutgroep en zeilopleiding: www.argo8.nl of bel de schipper Pim Schenk. Mobiel bereikbaar onder 06 – 13 68 50 49.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 53 minuten geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 5 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon zestig jaar getrouwd Algemeen 8 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 9 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 11 uur geleden

Uit de krant