De Lansingerlandkaart in het gemeentehuis. (Foto: Twitter/@AnkievTatenhove)
De Lansingerlandkaart in het gemeentehuis. (Foto: Twitter/@AnkievTatenhove)

Wat zijn de culturele hotspots in Lansingerland?

Algemeen 70 keer gelezen

Lansingerland - In Lansingerland is meer te zien en te beleven dan mensen soms denken. De gemeente kent veel mooie en interessante plekken met een verhaal.

Denk daarbij aan kunst en architectuur, de historie, de glastuinbouw en pareltjes in de natuur. Maar ook een plek in Lansingerland met een opvallend verhaal kan onderdeel uitmaken van ons culturele erfgoed. Eigenlijk woont u op een soort expositieterrein met verschillende culturele hotspots: EXPO Lansingerland. Wat is voor u zo’n plek? Waar bent u trots op en wat laat u zien aan uw bezoek? Bijzondere plekken en verhalen versterken onze Lansingerlandse identiteit. In EXPO Lansingerland koestert de gemeente Lansingerland ons erfgoed en zoekt daarbij naar mogelijkheden om deze verhalen en plekken in kaart te brengen. Hiervoor is de gemeente op zoek naar input. Wat vindt u van de kunst en erfgoed in de openbare ruimte in deze gemeente? Wat is volgens u dé culturele hotspot of ontbreekt er misschien nog iets? Waar staat deze gemeente bekend om? Wat zou u anderen vertellen over het heden of het verleden? Kom het vertellen in het gemeentehuis!

Lansingerlandkaart
Vanaf 4 juli staat er een kaart van Lansingerland van 16 m2 in de hal van het gemeentehuis. Bij deze Lansingerlandkaart kunnen inwoners hun verhaal vertellen, plekken aanwijzen en tips delen. Aan de hand van een vragenlijst gaan de makers van de kaart met inwoners in gesprek en halen op deze manier het culturele gedachtegoed op. Met deze opbrengsten, krijgt het verhaal van Lansingerland invulling en kan de gemeente verdere inkleuring geven aan EXPO Lansingerland. Van 4 tot en met 18 juli staat de kaart in de hal en op de volgende momenten zijn de makers aanwezig: donderdag 4 juli tussen 12.00 uur en 20.00 uur, donderdag 11 juli tussen 14.00 uur en 20.00 uur, woensdag 17 juli tussen 12.00 uur en 18.00 uur en donderdag 18 juli tussen 14.00 uur en 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant