Zeer gewelddadige beroving Annie MG Schmidtpark
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl
De hulpdiensten waren na de mishandeling snel aanwezig. (Foto: Spa Media)
De hulpdiensten waren na de mishandeling snel aanwezig. (Foto: Spa Media)

Zeer gewelddadige beroving Annie MG Schmidtpark

  •   8149 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - De avond begon zo mooi, maar eindigde in een gewelddadig drama. Dinsdagavond 2 juli werd een achttienjarige inwoner van Berkel en Rodenrijs overvallen en mishandeld in het Annie MG Schmidtpark. Tegenover de lokale krant Hart van Lansingerland doet hij eenmalig zijn verhaal.

"Ik was gisteravond op een gezellig diplomafeestje geweest van een vriendin. In het skateparkje zat ik nog wat na te praten met een paar vrienden. Het viel mij toen al op dat er een groepje jongens zo'n dertig tot veertig meter verderop stond." Op een gegeven moment pakt het slachtoffer zijn fiets en neemt hij afscheid van zijn vrienden. "De jongens die verderop stonden, kwamen achter mij aan en begonnen dingen te roepen. Voor dat ik er erg in had, kreeg ik een klap in mijn gezicht en viel op de grond. Met een scherp voorwerp werd ik twee keer in mijn achterhoofd gestoken en ik kreeg een mes op mijn keel gedrukt", vertelt hij nog helemaal ontdaan over wat hem vannacht is overkomen.

Tien cent
"Een van de jongens haalde mijn portemonnee uit mijn zak en toen sloegen ze op de vlucht. Omdat ik in een reflex op mijn rechterzij was gaan liggen, konden ze mijn telefoon niet afpakken, want daar lag ik op. Ik ben gaan rennen en heb de politie gebeld." In de portemonnee zat welgeteld tien cent en een paar pasjes. Ook zijn fiets werd meegenomen. De buit was klein, maar de gevolgen zijn groot. "Ik heb twee sneeën in mijn achterhoofd van zo'n zes tot zeven centimeter. Verder heb ik last van mijn evenwicht en ben ik nog steeds erg duizelig". Hij belandde in het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis. Daar daalt het nieuws pas echt in. "Het is allemaal zo ontzettend snel gegaan", zucht hij. "Voordat ik het wist lag ik op de grond en waren ze alweer verdwenen."

Onderzoek
Het slachtoffer is de politie van Lansingerland erg dankbaar. "Ze hebben mij echt ontzettend goed geholpen. Ze waren er heel snel en hebben mij tot diep in de nacht bijgestaan." Het onderzoek naar de daders is inmiddels in volle gang. De Berkelaar heeft onder andere zijn kleding moeten afstaan voor DNA-onderzoek. Van de daders is niet heel veel bekend, maar het gaat om een zevental licht getinte gasten die mogelijk vaker in het park verblijven. "Eentje had een fel witte trui aan", weet hij zich te herinneren. De Berkelaar heeft een ontzettend leuke baan, maar vandaag blijft hij even thuis. "Het liefst was ik weer gaan werken, maar mijn moeder vond dat niet zo'n goed idee. Ze heeft ook wel gelijk… het is allemaal erg heftig geweest."

Getuigenoproep
Tips over deze groep overvallers zijn welkom bij de politie van Lansingerland via 0900-8844. Anoniem de politie tippen is ook mogelijk, bel dan 0800-7000. Aarzel niet! Ook al denkt u dat uw tip misschien niet belangrijk is: bel toch even met de lokale politie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>