Straattheater en roseetje in nieuw jasje
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl
Het organisatieteam.
Het organisatieteam.

Straattheater en roseetje in nieuw jasje

  •   300 keer gelezen

Bergschenhoek – Dit jaar worden het Straattheater en 'Roseetje op een kleedje' van Muziekvereniging Concordia in een nieuw jasje gestoken en wel in de Leeuwenkuil in Bergschenhoek op zondag 23 juni. Samen met de Kunsttoer is er gewerkt aan een mooie programmering waar jong en oud, limonade en roseetje, samen op een kleedje kunnen genieten van een wervelende mix van muziek, theater, kunst en nog veel meer.

"Vorig jaar was het Straattheater in het Annie M.G. Schmidtpark", vertelt Brenda Flapper van het Straattheater. "We kwamen tot de conclusie dat dat kleinschalige in het dorp zelf toch eigenlijk wel heel leuk was, omdat mensen er dan een beetje bij toeval mee in aanraking komen. Dus juist ook mensen die normaal gesproken niet naar zoiets toegaan. Naar het park moest je echt bewust toekomen. De Leeuwenkuil is eigenlijk een heel mooie plek en omdat je samenwerkt kun je het ook een beetje aankleden. Het Roseetje was daar al en wij hadden die ambitie ook wel. Toen hebben we gekeken: wat past bij ons? Hoe kunnen we ons team versterken door een goede samenwerking? De sfeer van het Roseetje past wel bij ons en we kenden de voorzitter van Concordia al. Dus zo zijn we eens met elkaar in gesprek gegaan. We hebben ooit de ambitie uitgesproken om een cultureel festival te willen organiseren voor Lansingerland en daar passen verschillende disciplines in. Laat het zo groot mogelijk zijn, dat is leuk. Er is voor ieder wat wils en ook voor verschillende doelgroepen. Het concert van Concordia heeft een prominente plek en een beetje geïntegreerd in het geheel verzorgen wij allerlei leuke acts. Het zijn misschien wel wat meer ingetogene acts omdat er veel muziek is, maar dat moet je dan dus een beetje met elkaar afstemmen. Hoe leuk is het om door het park te dwalen en daar allerlei bijzondere dingen tegen te komen."

Week later
"Traditioneel hadden wij op Vaderdag ons Roseetje. Nu is het een week later", vertelt René van Rooijen, voorzitter van Concordia. "De organisatie van het Straattheater nam contact met ons op omdat zij op zoek waren naar een nieuwe locatie waar hun acts beter tot hun recht zouden komen, iets van burger tot burger. Tot nu toe heeft dat geleid tot een goede samenwerking en inmiddels is ook de Kunsttoer aangesloten. Op deze manier ontstaat er een cultureel festival. Concordia treedt op tussen 12.00 en 17.00 uur en om 13.30 uur wordt het festival officieel geopend door Ankie van Tatenhove. Het Roseetje wordt één van de hoofdacts van het festival en behoudt daarmee ook een eigen identiteit. Het publiek kan zelf een kleedje en iets lekkers meenemen, maar er zijn ook mogelijkheden op het terrein iets te eten te halen. Ik denk dat dit festival de potentie krijgt om uit te groeien tot een jaarlijks terugkerend evenement waar kunst en culturele verenigingen zich kunnen presenteren."

"Dit jaar vindt de 25e editie van de Kunsttoer plaats", vult Piet Kouwenhoven aan. "En we hadden het idee om een soort promotie-act te doen in de drie kernen, om dat jubileum aan te kondigen en de Kunsttoer in het zonnetje te zetten. In Bergschenhoek heeft dat geleid tot een samenwerking met andere culturele disciplines. Julia Woning en ikzelf gaan live schilderen. Daarbij neem ik Concordia als inspiratiebron. Als het weer het toelaat ga ik waarschijnlijk een twee- of een vierluik maken. Dat heb ik wel vaker gedaan, maar ik ga het wel een beetje voorbereiden en dan zien we wel wat eruit komt. Marijke Wessel en Jeannette Ruigrok gaan de aanwezige kinderen creatief uitdagen."

"Kortom, we gaan met elkaar weer een geweldig evenement neerzetten!", besluit Brenda. Het Leeuwenkuilfestival vindt plaats op zondag 23 juni en is gratis, mede dankzij subsidie van de gemeente en een bijdrage van de Rabobank. Kijk voor meer informatie en het programma op: www.straattheaterlansingerland.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>