Zzp'ers in de regio krijgen platform
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl
Eén van de ontbijtsessies met Henk van Pelt (links), Cindy Brink, Lynda Beck, Fabian van Rossum en José Flaton.
Eén van de ontbijtsessies met Henk van Pelt (links), Cindy Brink, Lynda Beck, Fabian van Rossum en José Flaton.

Zzp'ers in de regio krijgen platform

  •   333 keer gelezen

Lansingerland - Nadat drie ambitieuze zelfstandige ondernemers aan het begin van dit jaar hun krachten bundelden, duurde het niet lang totdat ZZP Oostland werd opgericht. De netwerkorganisatie voor zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel) uit Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw, Oude Leede, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk heeft als motto: 'Samen groeien we verder'.

Bij José Flaton ontstond als eerste de behoefte om een dergelijk platform op te richten. "Eigenlijk ben je een beetje eenzaam als zzp'er", zegt Flaton die graag mensen aan elkaar koppelt. Samen met twee collega ondernemers hakte zij de knoop door om ZZP Oostland op te richten, een netwerkorganisatie voor mannelijke én vrouwelijke zzp'ers. "Wij hebben alle drie een andere insteek", aldus Flaton die zelf expertise meebrengt uit de makelaardij en haar bedrijf BackOffice Op Maat. Cindy Brink is administratief geschoold. "Ik was ooit directiesecretaresse, later werd ik virtual assistent. Vanuit die rol ondersteun je bedrijven op afstand", zegt zij. Lynda Beck is webdesigner: "Ik was vroeger ook administratief bezig, maar tegenwoordig benut ik mijn creatieve kant en ontwerp ik websites en webshops."

Tijdens de maandelijkse netwerk ontbijtsessies maakten al vele zzp'ers uit de regio kennis met de initiatiefnemers en met elkaar. Ook Henk van Pelt zat aan de ontbijttafel om te sparren met collega ondernemers. De weerbaarheidscoach werd zzp'er na een reorganisatie van het sport- en fitness bedrijf waar hij werkte. "Binnenkort ga ik in Pijnacker wonen en ik ben alvast begonnen met netwerken in deze omgeving."

Netwerken
Flaton benadrukt nog maar eens hoe belangrijk netwerken voor de zzp'er is. "Je zit meestal alleen achter je bureau of je bent in je eentje op pad voor een opdracht. Dan is het heel fijn dat je advies kan vragen aan iemand uit het zzp netwerk als je ergens tegenaan loopt. Dat kan een vraag zijn over de financiën of de belasting maar het is ook nuttig als je nog helemaal moet beginnen met een eigen bedrijf." Fabian van Rossum is zo'n startende zzp'er. Ook hij schoof aan bij het netwerkontbijt. "Ik ben mij nog volop aan het oriënteren maar ga eind van dit jaar mijn bedrijf beginnen met oplossingsgerichte coaching."

De leden van ZZP Oostland krijgen toegang tot een besloten facebookpagina en vinden op die manier het allereerste de juiste informatie over aanstaande activiteiten. Op de agenda staan al diverse nuttige workshops gepland en naast de netwerkborrels en maandelijkse ontbijtsessies worden 'Koffie pauzes' gehouden waardoor je even weg bent van je werkplek en in contact komt met andere ondernemers. Zo kun je kennis met elkaar delen, maar ook samenwerken. Voor het bezoeken van bedrijven in het Oostland wordt een programma samengesteld. "Je gaat inspiratie op doen bij - misschien wel toekomstige - leveranciers of opdrachtgevers", verduidelijkt Flaton die ook kan melden dat er aan de Boezemweg 73 in Pijnacker ruimte te reserveren is voor workshops en flexplekken. Ook op sportief gebied staat de netwerkorganisatie een uitdaging te wachten. Bij de businessrun van de Veldwerk Halve Marathon Oostland op 8 september van dit jaar is namens ZZP Oostland een team lopers ingeschreven. Meer informatie over de netwerkorganisatie is te lezen op de website: www.zzpoostland.nl. Flaton vertelt tot slot dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp op 24 juni vanaf 09.00 uur een ontbijtbijeenkomst organiseert, speciaal voor alle zzp'ers in de gemeente. "Ik mag daar een presentatie geven", zegt Flaton die hierbij alle zzp'ers uitnodigt. Het thema van haar presentatie is: 'Beginnersfouten en hoe die te voorkomen'.

Locatie: gemeentehuis Pijnacker-Nootdorp, ingang Emmastraat 165 in Pijnacker. De toegang is gratis.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>