Recordbedrag voor Fund Racers
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl
De 36 teamleden van Rotterdam Fund Racers, met onder andere de Berkelse bestuursleden Norbert de Boer en Lars van den Broek.
De 36 teamleden van Rotterdam Fund Racers, met onder andere de Berkelse bestuursleden Norbert de Boer en Lars van den Broek.

Recordbedrag voor Fund Racers

  •   98 keer gelezen

Alpe d'Huez/Berkel en Rodenrijs - Donderdag 6 juni hebben vier teams van Rotterdam Fund Racers deelgenomen aan Alpe d'HuZes en gezamenlijk het recordbedrag van 288.964 euro bij elkaar gebracht. De 36 teamleden zijn in totaal 141 keer de berg op gefietst. Vele sponsoren hebben de teamleden via de deelnemerspagina van Alpe d'HuZes persoonlijk gesteund of een financiële bijdrage geleverd aan één van de fundraise-activiteiten.

De Stichting Rotterdam Fund Racers, een initiatief van enkele vrienden en bevriende relaties uit het Rotterdamse bedrijfsleven, heeft zich ten doel gesteld vanuit het hart van de samenleving iets terug te doen vóór de samenleving. Speerpunt van de stichting is de jaarlijkse deelname aan Alpe d'HuZes. Norbert de Boer en Lars van den Broek, allebei woonachtig in Berkel en Rodenrijs, zijn als bestuurslid betrokken bij de Stichting Rotterdam Fund Racers. In 2019 hebben zij voor de vijfde keer deelgenomen aan Alpe d'HuZes. "Waarom we deelnemen aan Alpe d'HuZes is makkelijk uit te leggen. Iedereen heeft een verhaal over kanker. De Alpe d'Huez is een mythische berg en bekend van de Tour de France. De combi tussen het goede doel en het sportieve aspect is een perfecte combinatie." Norbert de Boer en Lars van den Broek wisten de berg dit jaar zes keer te beklimmen.

Fundraise-activiteiten
Voorafgaand aan de Alpe d'HuZes zijn meerdere activiteiten georganiseerd om geld op te halen ten bate van KWF en enkele zelf gekozen goede doelen. Zo leverde het charity dinner op 15 april bij Restaurant Joelia van Mario Ridder 27.705 euro op en was de opbrengst van de golfdag inclusief veiling bij Golf & Country Club Capelle aan den IJssel op woensdag 15 mei maar liefst 60.000 euro. Dankzij deze fundraise-activiteiten gaat er namens de Stichting Rotterdam Fund Racers niet alleen een aanzienlijk bedrag naar KWF, maar zijn er ook cheques uitgereikt aan Maak Kanker Kansloos, Familiehuis Daniel den Hoed en de Stichting Koppie-Au.

Rotterdam Fund Racers Tour
Ook na de deelname van Alpe d'HuZes blijft Stichting Rotterdam Fund Racers zich inzetten voor het goede doel. Op zondag 30 juni wordt de Rotterdam Fund Racers Tour, georganiseerd door Jordex Shipping & Forwarding B.V., verreden met een fietstocht (60 of 90 km) voor zowel de recreatieve als de geoefende fietser door de Hoeksche Waard. Voormalig wereldkampioen en huidig Nederlands kampioen Chantal Blaak én voormalig Nederlands kampioen Maarten den Bakker begeleiden de fietsers. Onder het motto Hand in Hand Vastberaden streeft Stichting Rotterdam Fund Racers ernaar zoveel mogelijk positieve krachten en initiatieven te bundelen om op sportieve wijze maatschappelijke verantwoordelijkheid in Rotterdam te nemen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>