Gedeputeerde van de provincie Adri Bom-Lemstra met drie wethouders van de deelnemende gemeenten.
Gedeputeerde van de provincie Adri Bom-Lemstra met drie wethouders van de deelnemende gemeenten.

Geslaagde meet-up toekomst glastuinbouw Oostland

Algemeen 1 keer gelezen

Lansingerland - Circa honderd ondernemers en geïnteresseerden uit het Oostland bezochten op maandagavond 13 mei de meet-up van ‘Verkenning Glastuinbouw Oostland’. Samen met de Gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, mevrouw Adri Bom-Lemstra, en de gemeenten Lansingerland, Waddinxveen, Pijnacker-Nootdorp en Zuidplas werd meegedacht over de toekomst van het glastuinbouwcluster.

Voor de glastuinbouw in het Oostland is de verkenning een belangrijke stap in het streven naar een moderne, innovatieve, duurzame en economisch gezonde toekomst. Met de uiteindelijke resultaten van de verkenning ontwikkelen de gemeenten en de provincie beleid voor het gebied. Sinds begin 2018 wordt de glastuinbouw in het gebied uitgebreid onderzocht. De gemeenten en provincie werken hiervoor samen onder de naam ‘Verkenning Glastuinbouw Oostland’. Er zijn veel gesprekken gevoerd met tuinders en er is onder andere gekeken naar de kwaliteit van de kassen, bebouwing en voorzieningen. Allemaal om te achterhalen hoe de sector relevant en toekomstbestendig kan blijven. Het welkomstwoord was aan Albert Abee, wethouder Greenport, duurzaamheid en financiën van gastgemeente Lansingerland. “Het Oostland heeft een uniek karakter en kent een enorme werkgelegenheid. Bedrijven hier spelen een grote rol in de verdeling van de wereldhandel in groenten, fruit, bloemen en planten. Als Greenport voedt en kleurt het Oostland de wereld. De toekomst van het glastuinbouwsector moeten we dan ook garanderen; daar hebben wij elkaar bij nodig.”

Duidelijkheid
Adri Bom-Lemstra, Gedeputeerde Economie van de provincie Zuid-Holland, sprak over het goed op elkaar aan laten sluiten van bijvoorbeeld de duurzame energie initiatieven. “Het is belangrijk dit proces met elkaar te doorlopen en alles goed in kaart te brengen, zodat we straks aan de slag kunnen met een concreet werkboek. Op deze manier kunnen we duidelijkheid bieden aan alle betrokkenen in het Oostland.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 14 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 19 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 20 uur geleden

Uit de krant