Joep behaalde afgelopen weekend een dubbel podium en mocht twee vette bekers mee naar huis nemen.

Baanrecord Assen karter Joep

Algemeen 69 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Na de WinterCup is karter Joep Breedveld zich gaan focussen op het Nederlands Kampioenschap Chrono 4Takt, met als doel zijn derde plek in het eindklassement van 2018 te verbeteren.

In maart reed hij de eerste wedstrijd. Door chaotische weersomstandigheden was het heel lastig de juiste afstelling te vinden en ondanks dat Joep de kart goed op de baan hield, lukte het niet om in die wedstrijd het podium te halen en werd hij 5e in het dagklassement. In april was Circuitpark Berghem de plek waar het moest gebeuren. Daar had Joep helaas een ongelukkige race, toen hij van achteren aangereden werd en uitviel. Tijd voor revanche en dus. Zo ver was het dit weekend: op de mooie TT Junior Track in Assen vond het 3e event van het NK Chrono 4Takt plaats. Tijdens de kwalificatie lag Joep lange tijd op P1 maar net in de laatste ronde ging de nummer 2 onder zijn tijd door en pakte pole. De eerste heat moest Joep dus starten vanaf P2. En wat een start had hij die eerste heat! Hij nam direct de leiding en reed snel weg van de rest. Hij won de wedstrijd met 5 seconden voorsprong. Ook de tweede heat was Joep de sterkste en pakte wederom de winst met 7 seconden voorsprong. De laatste heat reed hij helemaal de sterren van de hemel en ging met een voorsprong van bijna 10 seconden over de finish. Hij pakte hiermee 3x P1 in twee verschillende klasses: in zijn eigen klasse en in de vrije klasse. En niet te vergeten: het baanrecord staat nu op zijn naam!