De bibliotheek wil kinderen stimuleren door te lezen tijdens de vakantie.
De bibliotheek wil kinderen stimuleren door te lezen tijdens de vakantie.

VakantieBieb geopend

Algemeen

Berkel en Rodenrijs - Op 1 juli is de VakantieBieb geopend. De VakantieBieb biedt voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. De jeugd geniet tijdens de zomermaanden onder meer van e-books van Barbara Barend, Tonke Dragt, Harmen van Straaten en Paul van Loon.

De VakantieBieb bevat jeugdboeken in alle leeftijdscategorieën, zodat elk kind makkelijk een passend boek vindt. Met de app willen de bibliotheken kinderen stimuleren om door te lezen tijdens de schoolvakantie. Zo genieten ze niet alleen van leuke e-books, maar houden ze ook hun leesvaardigheid (AVI-niveau) op peil. Het positieve effect van blijven lezen tijdens vakantieperiodes blijkt uit onderzoek en geldt voor kinderen uit alle leeftijdscategorieën. Jongeren tussen de 6 en 18 jaar maken tevens kans op een iPad mini. Door te laten weten wat ieders lievelingsboek uit de VakantieBieb is en vooral waarom dat zo is, wordt kans gemaakt op een geweldig vakantiecadeau. Meer informatie over de VakantieBieb staat op www.vakantiebieb.nl. De jeugd kon al vanaf 1 juni gratis e-books lezen. In deze gratis app staan meer dan vijftig e-books voor jong en oud. De e-books zijn gratis te lezen tot en met 31 augustus, ook zonder lidmaatschap van de Bibliotheek. De jeugdtitels zijn vanaf 1 juni beschikbaar gesteld, die voor volwassenen vanaf 1 juli. In het kader van VakantieLuisteren staan in dezelfde periode verschillende VakantieBieb-titels ook als luisterboek in de LuisterBieb-app.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 12 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 15 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 16 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 18 uur geleden

Uit de krant