Enthousiaste leerlingen tonen trots de cheques. Later bleek dat zelfs 12.000 euro was opgehaald. (Foto: Maarten van den Bosch)
Enthousiaste leerlingen tonen trots de cheques. Later bleek dat zelfs 12.000 euro was opgehaald. (Foto: Maarten van den Bosch)

Recordbedrag bijeen gewandeld

Algemeen

Lansingerland - Voor de achtste keer organiseerde Rotaryclub Lansingerland het evenement ‘Lansingerland Wandelt voor Water’. De sponsorloop leverde een recordbedrag op van 12.000 euro voor een Simavi-waterproject in Tanzania.

Een keten van bijna vijfhonderd basisschoolleerlingen liep woensdag 20 maart door het recreatiegebied het Lage Bergse Bos. Zes basisscholen uit Lansingerland wandelden mee: Anne Frank, Groenehoek, Prinses Maxima, de Acker, de Klipper en de Gouden Griffel. In blauwe rugzakken droegen de kinderen flessen met zes liter slootwater dat de brandweer had opgepompt. Vervolgens legden ze een afstand van zes kilometer af. Zo ervoeren de leerlingen wat hun leeftijdsgenoten in Afrika vaak dagelijks moeten doen voor schoon drinkwater. Achttien groepen met de blauwe rugzakken werden ‘weggeschoten’ door burgemeester Pieter van de Stadt bij Outdoor Valley, het start- en finishpunt van de sponsorloop.

Na de finish van de laatste groep overhandigde Petra den Boer, de voorzitter van Rotary Lansingerland, aan Kitty Schoenmaker van Simavi een cheque van 11.000 euro. Later bleek dat zelfs een totaalbedrag van 12.000 euro was behaald. Kitty Schoenmaker was erg blij: “Jullie zijn geweldig! Met dit bedrag kunnen we een school in Tanzania voorzien van nieuwe wc’s en waterputten!” De groep die gemiddeld per leerling het hoogste sponsorbedrag heeft opgehaald, heeft een waterexcursie verdiend naar het Keringhuis, het informatiecentrum bij de Maeslantkering in Hoek van Holland. Dit jaar gaan de leerlingen van groep 4bG van De Gouden Griffel welverdiend op stap. Zij hebben gemiddeld een sponsorbedrag van 43,61 euro opgehaald! Zonder hulp van lokale sponsoren zoals Albert Heijn Bleiswijk, Hafco Onroerend Goed en Outdoor Valley plus de ondersteuning van EHBO-vrijwilligers en de assistentie van de brandweer, was deze achtste sponsorloop natuurlijk niet mogelijk geweest. De leden van Rotary Lansingerland maken al plannen om het evenement ook in 2020 te organiseren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 10 uur geleden
Foto: Martijn Mastenbroek
Veel fietsendiefstallen in Lansingerland: 260 aangiften in 2023 Algemeen 11 uur geleden
Piet blijft uiteraard wel schilderen!
Kunstenaar Piet Kouwenhoven stopt met zijn schilderlessen Algemeen 12 uur geleden
De verduurzaming van het zwembad stuit op een praktische belemmering: het netcongestieprobleem.
Verduurzaming De Windas moeilijker dan gedacht Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer Zakelijk 17 apr, 15:24

Uit de krant