Europarlementariër Kati Piri (geheel rechts) was ook van de partij bij het debat in Lansingerland.
Europarlementariër Kati Piri (geheel rechts) was ook van de partij bij het debat in Lansingerland.

PvdA houdt Europadebat met europarlementariër Kati Piri

Algemeen 257 keer gelezen

Lansingerland - PvdA Lansingerland hield donderdag 2 mei een heus Europadebat waar Kati Piri, nu al lid van het Europese parlement en ook prominent verkiezingskandidaat voor de PvdA, Evert Hamblok van Koppert Biological Systems en Petra Verhoef, fractievoorzitter van de PvdA Lansingerland aan meededen.

Hun bijdragen aan het debat lieten zien hoe belangrijk Europa voor Lansingerland is. Evert Hamblok hield een fel pleidooi voor ‘meer Europa’. Hij schetste de ‘nationale en Europese spaghetti-regelgeving’, de enorme bureaucratie waarmee een bedrijf als Koppert voortdurend geconfronteerd wordt en die maakt dat het in de markt brengen van hun duurzame producten voor gewasbescherming vele decennia duurt. Kati Piri beloofde met de nieuwe Europese PvdA-fractie snel bij Koppert op bezoek te gaan. “De procedures om duurzame producten veilig op de markt te brengen moeten veel sneller”, vindt ze.

Voor Kati Piri gaat het om een vrij Europa waarin iedereen zich zelf kan zijn. “Ik ga voor een fatsoenlijk Europees immigratiebeleid, voor een duurzaam Europa, voor eerlijk werk en een eerlijk loon voor iedereen die in de lidstaten aan de slag gaat. De PvdA gaat op 23 mei voor winst!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant