Afbeelding

Circus Barani niet naar Lansingerland

Algemeen 199 keer gelezen

Bleiswijk - Circus Barani komt niet naar Lansingerland. De aanvraag voor een vergunning voor het circus kwam veel te laat waardoor de gemeente geen verantwoordelijkheid kan nemen voor de veiligheid van de bezoekers. Burgemeester Van de Stadt heeft daarom besloten geen vergunning te verlenen voor de komst van het circus.

“Door de late aanvraag is de tijd te krap om alle veiligheidscontroles dusdanig uit te voeren om de veiligheid van het evenement te kunnen waarborgen. Het is buitengewoon jammer voor de organisatoren van het circus, maar we waken ook over de veiligheid van onze jongste inwoners,” legt de burgemeester uit.

Het aanvragen van een vergunning voor een evenement dient minimaal vier weken voor de start van het evenement te gebeuren. Deze periode is nodig om te zorgen voor een integrale afstemming met alle veiligheidspartners. Lansingerland hoopt het circus in de toekomst wel te kunnen ontvangen en biedt hulp aan om een gedegen vergunningaanvraag tijdig te doen. Ook de lezersactie van Hart van Lansingerland komt helaas te vervallen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant