Twee aanhoudingen en €16.000 boete tijdens verkeerscontrole
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl
Foto: Spa Media
Foto: Spa Media

Twee aanhoudingen en €16.000 boete tijdens verkeerscontrole

  •   397 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Donderdag 9 mei heeft de politie een grote verkeerscontrole gehouden op de Archimedesstraat in Berkel en Rodenrijs. Twee bestuurders zijn aangehouden vanwege het rijden onder invloed en er is in totaal €16.000 boete belasting geïnd.

Met onder andere RDW en de Belastingdienst hield de politie een grote verkeerscontrole van ongeveer 15.30 tot 21.00 uur. Ook waren er politiestudenten aanwezig als onderdeel van hun examen. Door middel van een ANPR camera langs de N471 werden de voertuigen gecontroleerd. De automobilisten werden met behulp van motoragenten van de weg gehaald waarna zij naar de controleplaats werden geleid.

Uitslag
Omstreeks 20.30 uur was de verkeerscontrole ten einde. Er zijn in totaal 106 bestuurders door de controleplaats gekomen. Twee bestuurders zijn aangehouden vanwege het rijden onder invloed (art. 8 wvw). Er zijn vier voertuigen in beslag genomen en in totaal € 16.000 boete belasting geïnd. Ook zijn er acht bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen zoals het niet dragen van een autogordel, bellen tijdens het rijden en het rijden op te gladde banden.

Bergingsbedrijf Vreugdenhil heeft de in beslag genomen voertuigen afgevoerd. Eén busje is door de politie per direct in beslag genomen en deze wordt vernietigd. De technische staat van het voertuig was niet meer in orde en is direct afgekeurd.

ANPR
De politie maakt steeds meer gebruik van technische hulpmiddelen om de criminaliteit te bestrijden. Eén van die technische hulpmiddelen is het gebruik van de Automatic Number Plate Recognition (ANPR). Door het gebruik van de ANPR wordt de pakkans van criminelen en overtreders vergroot.

Hoe werkt het
Een auto wordt langs de weg gezet en scant met een camera de kentekens van passerend verkeer. De camera is gekoppeld aan een computersysteem waarin bestanden van bijvoorbeeld politie, gemeente of Belastingdienst zijn opgeslagen. De kentekens die passeren worden vergeleken met de kentekens in de bestanden. Stel dat een auto als gestolen geregistreerd staat in het systeem, en de auto rijdt voorbij, dan geeft de ANPR een 'hit'. De auto wordt aan de kant gezet en de bestuurder en auto worden gecontroleerd.

RDW, Belastingdienst en Douane
Ook de RDW, Belastingdienst en Douane waren van de partij, zij controleerden direct of er nog openstaande boetes waren en het voertuig werd direct goed nagekeken zoals de bandenspanning en werking van de verlichting.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>