Tennislerares viert 25-jarig jubileum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl
Zowel zakelijk als privé staat Christels leven in het teken van tennis: ze is getrouwd met haar tennisleraar.
Zowel zakelijk als privé staat Christels leven in het teken van tennis: ze is getrouwd met haar tennisleraar.

Tennislerares viert 25-jarig jubileum

  •   143 keer gelezen

Bergschenhoek – "Alweer 25 jaar in dienst, maar die jaren zijn voorbij gevlogen", verzucht tennislerares Christel Bijvoet die op 1 mei haar 25-jarig jubileum vierde bij Tennisschool Berry Janse. "Als achtjarig meisje begon ik met tennis bij LTC Triomf. Daar speelde ik met Bas Koevermans, Martijn Bes, Arjan Buurman en Jolanda Goud, een heel leuke tijd. Na de middelbare school ben ik naar de sportopleiding, het CIOS, in Goes gegaan." Tennis werd haar hoofdvak en passie.

Door Astrid Nielsen

"Toen ik stage liep bij Berry Janse mocht ik zelfs meetrainen met het Eredivisieteam van Thor RW waar Berry toen werkte. Eigenlijk ging me dat verrassend makkelijk af en ik heb me toen opgewerkt tot een goede 3-speelster."

Op de tennisbanen van Dekker Zoetermeer wordt Christel 'overvallen' door Berry Janse met een mooie bos bloemen en een cheque voor een vijfdaagse reis naar Barcelona voor het hele gezin voor haar inzet de afgelopen 25 jaar. "Christel is heel betrokken en mag het kloppend hart van de tennisschool worden genoemd", zegt hij.
"Ze is niet alleen actief bij Dekker Zoetermeer, maar ook bij LTV Bleiswijk en Love '70 in Moerkapelle. Achter de schermen doet zij de indelingen van de lesgroepen samen met haar collega Natasja van Leeuwen. Ook houdt zij de hele tennisschool en vriendenkring via Facebook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in tennisland en bezoekt met hen de grote toernooien in Nederland."

Christel gaat verder: "Tennis is gewoon superleuk. De uitdaging is dat je de bal net één keer vaker over het net en binnen de lijnen slaat dan je tegenstander. Bovendien vind je veel gezelligheid in je team als je competitie speelt en je ontmoet een heleboel andere leuke mensen. Soms speel ik nog wel eens een toernooi in de grote vakantie, maar weinig." Christel vertelt dat toen ze nog zes dagen per week werkte en daarnaast zelf tenniste, het toch een beetje veel werd.

"Bij de competitie kijken blijft wel erg leuk. Vroeger ging ik – soms samen met de leraren van de tennisschool – wel naar Wimbledon, Roland Garros en de US Open. Dan sta je 's morgens vroeg in de rij om een kaartje te bemachtigen voor een wedstrijd, de hele sfeer eromheen is gewoon heel bijzonder. Ik heb niet echt een favoriet, maar Federer is natuurlijk wel super goed en Kiki Bertens vind ik uiteraard ook leuk om naar te kijken."

"Het doorgeven van het plezier in tennis vond ik nog belangrijker dan mijn eigen spel", vertelt de tennislerares. "Daarom ben ik in 1994 hier in dienst gekomen. In de tussenliggende jaren heb ik heel veel mensen geholpen het sportplezier in tennis te vinden. Het lesgeven doe ik met heel mijn hart. Het mooie ervan is het persoonlijke contact met de mensen, je ziet ieder uur andere mensen die met plezier komen sporten." Sommigen geeft ze al meer dan tien jaar les. Christel ziet het als een uitdaging om het beste uit mensen naar boven te halen. "Ik kijk ook naar de persoon op de baan om te zien wat er nog verbeterd kan worden. Natuurlijk is het fijn om waardering te krijgen voor wat je doet, maar daar doe ik het uiteindelijk niet voor. Ik haal er gewoon heel veel voldoening uit."

Zowel zakelijk als privé staat Christels leven geheel in het teken van tennis: ze kreeg een relatie met een tennisleraar en uiteindelijk speelt hun zevenjarige zoon ook alweer competitie. "Op naar de volgende 25 jaar, maar eerst maar eens een datum prikken voor ons tripje naar Barcelona", besluit Christel lachend.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>