Na zestig jaar genieten Wil en Sjaak nog steeds mét en van elkaar. (Foto: Andrea van der Houwen)
Na zestig jaar genieten Wil en Sjaak nog steeds mét en van elkaar. (Foto: Andrea van der Houwen) Foto: Andrea van der Houwen

Diamanten bruidspaar Bak-Poot geniet van 60 jaar huwelijk

Algemeen 202 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Bij een zestigjarig huwelijk horen natuurlijk felicitaties. Traditiegetrouw gaat burgemeester Pieter van de Stadt hoogstpersoonlijk bij een diamanten bruidspaar langs om hen namens de gemeente een cadeau aan te bieden. Onlangs belde hij aan bij het echtpaar Bak-Poot, dronk er een kopje koffie en haalde samen met hen herinneringen op.

Door Andrea van der Houwen

Sjaak Bak (86) en Wil Poot (81) leerden elkaar in 1955 kennen bij de Christelijke Plattelands Jongeren in Schiedam Kethel waar zij allebei een bestuursfunctie bekleedden. “Op een keer bracht ik Wil thuis. Zo begon het”, vertelt Sjaak die zich nog levendig herinnert dat hij meteen onder de indruk was van haar ogen. Wil weet nog precies hoe opgewekt Sjaak was en dat hij altijd lachte.

De ouders van Wil hadden een tuindersbedrijf aan de Groeneweg in Kethel en Sjaak kwam uit een boerenfamilie aan de Oude Bovendijk in Rotterdam-Overschie. Getrouwd werd er in Schiedam waarna het echtpaar via familie op een boerderij in Capelle aan den IJssel terecht kwam. Later keerden zij terug op de familieboerderij aan de Oude Bovendijk. Hoewel het bij Rotterdam hoorde, voelden zij zich meer Berkelaren. Kerk en scholen werden bezocht in Berkel en Rodenrijs.

Sjaak begon naast het werk op de boerderij ook met loonwerk voor anderen. “Vooral hooien, gras maaien en koeien onderhouden”, vertelt hij. Wil werkte mee in het boerenbedrijf. Er kwamen drie kinderen en zes kleinkinderen. “Wij waren voor die tijd best vooruitstrevend”, zegt Sjaak. “We hadden een bedrijfshulp voor de boerderij waardoor wij af en toe een week met vakantie naar Limburg konden.” Later gingen ze in een twee-onder-één-kap wonen, naast de boerderij. Samen maakten ze ook verre reizen zoals naar Californië, Bali en Zuid-Afrika.

Wil en Sjaak zijn allebei lid van de jeu de boules vereniging in Pijnacker en spelen weleens tegen elkaar – de vraag wie er wint wordt wijselijk niet beantwoord - maar ook tegen clubs uit Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Daarnaast pakken zij samen graag de fiets voor een ritje in de omgeving en hopen dat nog vele jaren in goede gezondheid te kunnen doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant