Foto: Spa Media
Foto: Spa Media Foto: Spa Media

Drie gewonden en roetdeeltjes bij grote loodsbrand

Algemeen 134 keer gelezen

Bleiswijk - De brandweer kreeg de zeer grote brand in de bedrijfsloods aan de Hoekeindseweg rond 20.00 uur onder controle. In de loods lagen autobanden opgeslagen. Het nablussen duurde het grootste deel van de avond. Drie gewonden zijn, kort na het ontstaan van de brand, overgebracht naar het ziekenhuis omdat zij te veel rook hebben ingeademd. 

Rijnmond Veilig meldt dat her en der wat roetdeeltjes zijn neergedaald in het kassengebied tussen de Hoekeindseweg en de Zevenhuiserplas. Vermijd contact met de huid en was de handen na contact met de deeltjes. De roetdeeltjes kunnen gewoon met water en zeep worden verwijderd. Er wordt gewaarschuwd voor het eten van gewassen die in contact zijn gekomen met de roetdeeltjes. Gewassen die geteeld worden in kassen waarvan alle ramen dicht stonden, kunnen gewoon worden genuttigd. Na verwijderen van de roetdeeltjes kunnen kinderen veilig buitenspelen en kan het gras worden gemaaid. 

Grote zwarte rookwolken
De brand in de bedrijfsloods ontstond rond 17.45 uur op maandag 6 mei in een bedrijfsloods waar autobanden waren opgeslagen. De brand werd bijna direct opgeschaald naar zeer groot zodat hulpdiensten uit de hele regio massaal uitrukten. De N209 werd in beide richtingen afgesloten. De brand sloeg over naar een naastgelegen autoschadebedrijf en meerdere voertuigen raakten beschadigd. 

Bij de brand ontstonden grote zwarte rookwolken die tot in de wijde omtrek te zien waren, zelfs tot aan Leiden. Het vliegverkeer van Rotterdam-The Hague AirPort ondervond geen hinder van de rook. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Op 20 december 2017 woedde er ook een grote brand op hetzelfde bedrijventerrein in Bleiswijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant