Berkel en Rodenrijs krijgt bijzonder verpleeghuis
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl
V.l.n.r.: Mirjam Voogd, locatiemanager – Dr. Petra Borsje, geriatrisch specialistt – Drs. Tessa Corduwener, directeur
V.l.n.r.: Mirjam Voogd, locatiemanager – Dr. Petra Borsje, geriatrisch specialistt – Drs. Tessa Corduwener, directeur

Berkel en Rodenrijs krijgt bijzonder verpleeghuis

  •   2689 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Binnenkort opent een bijzonder verpleeghuis haar deuren in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Berckendael Zorgvilla biedt een thuis voor ouderen met een lichte tot zware zorgbehoefte. Het welbevinden van bewoners door liefdevolle en goede zorg, staat voorop.

Berckendael Zorgvilla lijkt in niets op het reguliere verpleeghuis; het voelt huiselijk en gezellig aan. Iedere bewoner heeft een eigen zorgstudio met alle privacy. Gedurende de dag ontmoeten ze elkaar in de prettige woonkamer en eetkeuken. "Elke bewoner heeft een heel leven achter zich. Bij Berckendael Zorgvilla proberen we dit leven en de daarbij behorende thuisbeleving zo goed als het kan intact te houden", vertelt locatiemanager Mirjam Voogd. De locatie is kleinschalig en heeft 28 woonstudio's. Ook zijn er studio's te koppelen zodat bewoning voor echtparen goed mogelijk is.

Liefdevolle en goede zorg
Het kleinschalige concept van de zorgvilla is acht jaar geleden ontwikkeld door directeur en initiatiefneemster Tessa Corduwener. Zij opende toen de eerste vestiging Jacobahof Zorgvilla in het centrum van Oostvoorne. Corduwener geeft een toelichting. "Naast liefdevolle zorg heeft vooral het leveren van medisch verantwoorde zorg, altijd voorop gestaan. Al vrij snel is daarom besloten samen te werken met een Specialist Ouderengeneeskunde (SO). In ons geval is dat Petra Borsje. Er was meteen sprake van een 'klik' en een goede samenwerking. Het is heel fijn om inhoudelijk over zorgvragen dezelfde visie te hebben. Deze visie hebben we samen door vertaald in het gehele organisatiebeleid en opgezet vanuit compassie, begrip en deskundigheid rond onze bewoners."

Deze werkwijze biedt meerwaarde voor zowel bewoners als zorgprofessionals. "Niet alleen krijgen we hele goede beoordelingen van onze bewoners, ook wordt deze opzet positief gewaardeerd door het vaste zorgteam. Bovendien heeft de Inspectie (IGJ) ons beoordeeld met een 'zeer goed'," aldus een trotse Corduwener.

Gouden driehoek
Corduwener maakt jaarlijks het kwaliteitsbeleid en is deskundige op dit gebied. En dat het beleid mede is samengesteld door een Specialist Ouderengeneeskude is goed merkbaar. Aan deskundigheid wordt wekelijks gewerkt en het team staat onder constante begeleiding van Borsje. Voogd zorgt vervolgens voor de bewaking van de processen en de aansturing van het team. Volgens IGJ een gouden samenwerking.

Plezier beleven
"Toch is het de kunst de intensieve zorg te kunnen leveren, maar dat het in huis aanvoelt als een warm thuis. De medische deskundigheid is zo op het oog onzichtbaar, maar wel altijd en 24/7 aanwezig. Een geruststellende gedachte voor onze bewoners en hun familie. Zij kunnen zich weer richten op plezierige activiteiten en het samen zijn met hun vader of moeder. Onze locatie in de stadskern van Berkel en Rodenrijs, is daar perfect voor. Je loopt zo het centrum in om even te winkelen of te lunchen met elkaar", sluit Voogd af.

Open dag
Op vrijdag 28 juni houdt Berckendael Zorgvilla een open dag en vindt de officiële opening plaats. Iedereen is tussen 14.00 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De eerste bewoners nemen drie dagen later hun intrek.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>