[SPORTER VAN DE WEEK] Jeroy Beans
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl
SPORTER VAN DE WEEK

Jeroy Beans

  •   189 keer gelezen

Lansingerland - Jeroy Beans is de zoon van Desi Beans, die bekend is van het Jeugd- en Jongerenwerk in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp en van zijn beveiligingsbedrijf waarmee hij her en der actief is. Onder meer in het Berkelse uitgaansleven. Jeroy is 24 jaar. Hij besteedt het overgrote deel van zijn tijd aan sporten en sportinstructie geven.

Als we Jeroy vragen welke sporten hij beoefent dan wel heeft beoefend, reageert hij met de woorden: "Heb je even?" Ja hoor, we hebben wel even! Judo, voetbal, breakdance, streetdance, thaiboksen, kickboksen en martial arts. Dat laatste is een verzamelnaam voor allerlei vecht- en verdedigingssporten. Juist op dit moment is Jeroy vooral daarmee bezig. Hij heeft dan mooi de kans om allerlei vaardigheden die hij bij verschillende takken van sport heeft opgedaan in 'een gevechtskooi' toe te passen. Hij wil ook serieus aan wedstrijden gaan meedoen.

"Een jaar of acht ben ik heel serieus met thaiboksen bezig geweest. Ik deed ook mee aan wedstrijden en was bezig mezelf verder te ontwikkelen. Deze sport kwam tijdelijk op een laag pitje te staan omdat ik een schoolopleiding moest afmaken. Toen dat eenmaal was gelukt, ben ik weer andere dingen gaan doen. Eigenlijk doe ik op sportgebied altijd van alles, vooral met de bedoeling om te ontdekken wat ik echt leuk vind en de grenzen van mijn body op te zoeken."

Jeroy is een man die snelheid, techniek, kracht, souplesse, balans en uithoudingsvermogen op een goede manier combineert. "Het belangrijkste bij zelf sporten vind ik balans en snelheid. Het is heel belangrijk om je body goed onder controle te hebben en als dat lukt geeft dat echt een kick."

Jeroy sport zelf vier vijf keer per week en daarnaast heeft hij bijna een dagtaak met het verzorgen van lessen en instructie. Bij Martial Fit geeft hij onder meer kickboksles, maar ook bij Fit For Free is hij actief. Jeroy is bezig zich verder te ontwikkelen als instructeur en als peronal trainer.

"Mensen helpen om met sport beter te worden vind ik eigenlijk zeker net zo boeiend als zelf sporten. Ik heb mensen van allerlei leeftijden en niveaus onder mijn hoede. Vaak zijn het mensen die al heel lang niet meer echt gesport hebben, maar nu bewust de stap gezet hebben om met sporten te werken aan hun conditie en gezondheid. Het zijn mensen van alle leeftijden. Leeftijd zegt me eigenlijk niks; het gaat om de inzet, de wil en de gedrevenheid van de mensen. Ze komen heel gericht binnen en willen zekere doelen bereiken en daarbij rekenen ze op goede begeleiding. Ik vind het geweldig dat mensen die onzeker binnenkomen zich al snel gaan ontwikkelen. Als je mensen vooruit zien gaan, dan geeft dat een geweldige kick."

Behalve kickboksdocent en fitnessinstructeur is Jeroy Beans ook personal trainer. "Dat is misschien nog wel het mooiste van dit vak; dat je individueel mensen kunt begeleiden en ze zo heel gericht op een hoger plan brengen."

Daarnaast blijft Jeroy ook zelf actief sporten. Thaiboksen was een hele tijd sport nummer 1 voor hem. We vragen wat het verschil is met kickboksen. "Bij thaiboksen is meer toegestaan dan bij kickboksen."

Het maakt Jeroy Beans niet veel uit welke sport hij precies doet. Hij past zich gewoon aan de regels aan en handelt daar ook naar. "Het is leuk om te bekijken wat het beste bij je past en daarom is het ook altijd goed om meerdere sporten tegelijk te beoefenen. Op een bepaald moment ga je toch een keuze bepalen. Nu ben ik zelf vooral met Martial Arts bezig. Daar mag in principe bijna alles, als je maar niet onder de gordel trapt of slaat."

Het mooie van sport in het algemeen vindt Jeroy dat het altijd een fysieke kant heeft en een mentale kant. Er vol voor gaan en het uiterste van jezelf vergen; dat is de ideale beleving voor Jeroy die nooit genoegen neemt met half werk.

"Ik heb best een druk leven: zelf sporten, instructie geven en dat bij verschillende sportscholen. Ik maak veel uren en ben iedere dag intensief ermee bezig. Daarnaast werk ik ook nog bij de Skihut in Rotterdam. En verder ben ik als het even kan ook nog met muziek bezig. Beetje gitaarspelen of op de piano. Genoeg te doen dus!"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>