De fietsers in team 40 zijn voor de lopers van onschatbare waarde. (Foto: archief)
De fietsers in team 40 zijn voor de lopers van onschatbare waarde. (Foto: archief)

Melanchthon Business School steunt Roparun team 40

Algemeen 194 keer gelezen

Bleiswijk – Leerlingen van de Melanchthon Business School (MBS) lopen op 23 mei een mini-Roparun waarmee zij sponsorgeld ophalen voor team 40 van de Daniel den Hoed kliniek. De leerlingen bootsen met deze estafetteloop de werkelijkheid van de echte Roparun in het Pinksterweekend na waarbij meer dan vijfhonderd kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam wordt afgelegd. Het opgehaalde geld is bestemd voor mensen met kanker.

Mario de Koning uit Bergschenhoek, deelnemer van team 40 en vader van brugklasser Milan, bedacht de mini-Roparun voor het goede doel. Hij besprak het idee met Milans mentor. “Ook de andere docenten van de MBS vonden het een goed idee”, vertelt Mario, die vindt dat het organiseren van dit evenement goed past bij de filosofie van de school. “Op deze school wordt immers gevraagd om je talenten te gebruiken, en het draagt ook bij aan een stukje burgerschap en samenwerken.” Een Roparun team, zoals team 40, bestaat uit acht lopers en acht fietsers, opgedeeld in twee sub-teams, twee masseurs, een chauffeur en een kok. Er loopt steeds maar een persoon tegelijk. De teams krijgen afwisselend rust. Dit gaat dag en nacht door. Bij de mini-Roparun van de MBS wordt alleen overdag gelopen. De kinderen vragen familie en vrienden om hen te sponsoren voor een aantal rondes. Mario doet voor de tweede keer mee aan de Roparun en was daarvoor deelnemer aan de Alpe d’Huzes waar hij fietste. Bij de Roparun gaat hij lopen. “Dat laatste ligt mij beter.” Wat beide evenementen volgens hem gemeen hebben is de grote saamhorigheid. “Dat besef je pas als je er daadwerkelijk bij bent.” Mario’s persoonlijke motivatie is het helpen van anderen. “Maar mijn belangrijkste drijfveer is het verwerken van mijn eigen verdriet van het op jonge leeftijd overlijden van mijn zus Bep. Ik heb het dertien jaar lang weggestopt. Pas in 2017, bij de finish op de Alp, kon ik mijn gevoelens de vrije loop laten. Toen ik een jaar later gevraagd werd voor de Roparun twijfelde ik dan ook geen moment. “Want wat is nu twee dagen en nachten non-stop strijden, waar anderen samen met hun naasten vaak een jarenlange strijd voeren tegen kanker? Ik zie het meedoen ook als een eerbetoon aan mijn zus en roep haar, met een blik op de foto die ik tijdens de Roparun bij mij draag, regelmatig hardop aan mij te helpen als ik het tijdens de inspanning even nodig heb.”

Gulle gevers
Mario: “Shirts en jasjes zijn inmiddels gesponsord maar we zijn nog op zoek naar een sponsor die ervoor zorgt dat het hele team dezelfde pet draagt. Geld aannemen is makkelijk, maar het liefst geven we direct iets terug door naast ons eigen logo ook het logo van de gulle gevers op de pet te plaatsen.” Mario beschouwt de zakelijke sponsors ook als onderdeel van het team. “Het is simpelweg leuk maar ook nuttig om in mijn werk als accountant eens op een andere wijze dan op het zakelijke vlak met ondernemers te communiceren”, zegt Mario die voor de editie 2019 al weer helemaal in de startblokken staat met team 40, dat voor de vijfentwintigste (!) keer meedoet aan de Roparun. Ga je niet mee naar Parijs maar wil je toch zichtbaar onderdeel van Team 40 zijn? Bestel dan het limited edition team 40 supportershirt dat veertig euro kost en exclusief is ontworpen voor de jubileumeditie. De opbrengst gaat naar stichting Roparun. Wil je het shirt bekijken of bestellen? Stuur dan een e-mail naar Mario via m.dekoning@rijkse.nl. Mailen voor andere manieren van sponsoring mag natuurlijk ook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant