Afbeelding
MIJN JOB IS TOP

Zelfstandig reisadviseur Suzanne Rensink

Algemeen

Berkel en Rodenrijs - Zij is bij vele inwoners van Lansingerland bekend van haar werk bij een Bleiswijks reisbureau. Toen vijf jaar geleden het doek viel voor deze onderneming hakte Suzanne Rensink de knoop door om zelfstandig ondernemer te worden in de reiswereld. Maar dan vooral voor ‘op maat gemaakte reizen’. “Ik vind het een uitdaging om er mijn eigen draai aan te geven.”

Suzanne heeft inmiddels zelf veel landen gezien en kent de reiswereld van binnen en van buiten. “Ik weet uit ervaring dat een reis een hele persoonlijke beleving kan zijn. Al pratende verplaats ik mij in de mensen en kom ik er achter welke wensen zij hebben. Het komt voor dat ik adviezen geef over kamperen aan reizigers die nog nooit gekampeerd hebben en met een camper door Canada, Amerika of Australië willen trekken. Voor anderen stippel ik een reis uit in Europa, boek ik tickets of vraag ik visums aan. De meeste mensen geven het graag uit handen. Van iedereen hou ik een dossier bij en in de elektronische agenda zie ik in één oogopslag voor wie ik in actie moet komen. Elke luchtvaartmaatschappij heeft andere termijnen voor het reserveren van stoelen, op die manier krijg ik dat op tijd te zien. Het geeft mij trouwens net zo’n goed gevoel om een huisje in Nederland te regelen waar een familie lang voor gespaard heeft dan een cruise boeken voor mensen met een ruimer budget. De meeste voldoening haal ik uit het persoonlijke contact dat ik met de klanten heb.”

Suzanne groeide op in Zoetermeer. “Als mijn ouders tussen Kerst en Oud en Nieuw naar het reisbureau gingen om een vakantie te boeken zat ik eindeloos in de gidsen te bladeren. Eerlijk gezegd wilde ik stewardess worden maar na het volgen van de middelbare toeristen opleiding (MTRO) en een stage bij een reisbureau dacht ik: dit is het! In die tijd was het lastig om een baan te vinden maar het lukte bij de VVV in Scheveningen. Intussen bereidde ik samen met mijn huidige partner een grote reis van een jaar naar Australië voor. Je hoort weleens mensen zeggen ‘dat had ik altijd al willen doen’ en wij deden het dus gewoon. We sliepen een jaar lang in een tent en plukten appels en aardbeien. Je maakt veel mee en de herinneringen zijn nog steeds heel bijzonder. Weer terug in Nederland kon ik gaan werken bij reisbureau Toerkoop Estee, later Globe. Na sluiting van deze vestiging besloot ik om in het diepe te springen. Ik had al wel vrienden die ondernemer waren, ik geloofde erin en werd franchisenemer van Personal Touch Travel. Die organisatie kende ik vanuit de reiswereld. Op het gebied van calamiteiten kan ik erop terugvallen, wel blijf ik erbij betrokken als er iets aan de hand is. Het leuke van dit werk is dat er zoveel verschillende soorten reizen zijn en je uiteindelijk mensen blij de deur uit ziet gaan. Op internet is niet alles te boeken. Soms komen mensen met een kant en klare rondreis bij mij. Dan denk ik: dat kan anders en maak ik het voor hen persoonlijker. Prettige bijkomstigheid van dit werk is dat ik mijn eigen tijd kan indelen, wel handig met ons zoontje van drie en een tweede kindje op komst.”

Reizen is ook voor Suzanne een grote hobby.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Er zijn nog te veel mensen die de weg naar Veilig Thuis niet weten te vinden.
Nieuwe regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling veelvuldig besproken Algemeen 17 minuten geleden
De meiden van groep 5 en 6 van OBS Groenehoek hadden er zin in!
Veel animo voor schoolvoetbaltoernooi Algemeen 3 uur geleden
In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 21 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen gisteren
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen gisteren

Uit de krant