De selectie toont trots de kampioensschaal. De eerste klasse wacht! (Foto: Ron Fruining)
De selectie toont trots de kampioensschaal. De eerste klasse wacht! (Foto: Ron Fruining)
KAMPIOENSKRANT

TOGB overtuigend kampioen

Algemeen

Berkel en Rodenrijs - Het was niet meer de vraag of, maar wanneer TOGB kampioen ging worden. Bij de eerste keer was het direct raak voor het team van Ronald Ermes. De thuiswedstrijd op het Hoge Land afgelopen zondag werd met 5-1 gewonnen van Excelsior ‘20, waardoor het kampioenschap in de 2e klasse D een feit is.

De wedstrijd was net begonnen toen de bal voor het eerst in het Schiedamse doel werd geschoten door Merick Heintje, 1-0. TOGB dat in het nieuwe shirt te bewonderen was, draaide de duimschroeven aan bij de gasten en wilde het duel zo snel mogelijk beslissen. Het was de bewegelijke Martin LaCruz die de 2-0 binnen kon schieten. Dit deed de technisch en watervlugge middenvelder in twee keer. Poging 1 was een prooi voor de Schiedamse doelman, maar de rebound werkte LaCruz binnen. De eerste helft werd vervolgens plichtmatig uitgespeeld, zodat de thee met 2-0 werd gehaald. De toeschouwers zagen in de tweede helft een af en toe prima combinerend TOGB. Ian Bakker was in de tweede helft driemaal trefzeker voor de kampioensformatie. Tussen de doelpunten van Bakker zag het publiek Excelsior ‘20 de eretreffer maken, waardoor de eindstand met 5-1 werd gehaald en het feest op het Hoge Land los kon barsten. De ontlading na het laatste fluitsignaal was uitbundig. De selectie bedankte het publiek en werd vervolgens in de bloemen gezet door onder andere de burgemeester van Lansingerland. De felbegeerde schaal werd door oer-TOGB’er Jan Vermeulen overhandigd aan aanvoerder Vince Luyken. De huldiging van het kampioensteam en aansluitende feest was gezellig in het volgepakte clubhuis.

Lees hieronder de uitgebreide kampioensbijlage.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 7 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 10 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 11 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 13 uur geleden

Uit de krant