Afbeelding

Denk mee over Urban Sportspark

Algemeen 220 keer gelezen

Lansingerland - In 2019 plaatst de gemeente sporttoestellen in het Annie M.G. Schmidt Park. Deze toestellen zijn vooral gericht op buitensporten zoals calisthenics, bootcamp, Ninja Warrior, Slackline en freerunning. Het Urban Sportspark wordt een uniek sportpark vanwege de vele mogelijkheden om te sporten. Nog nergens in Europa is er een park die door de unieke samenvoeging van bovengenoemde sporten zo veelzijdig is.

Het sportpark is een openbare sportplek en voor iedereen beschikbaar. Hiermee speelt de gemeente op de behoefte van inwoners aan een openbare buitensportplek en stimuleert de gemeente iedereen, van jong tot oud, om te sporten in de buitenlucht. Vanuit de inwoners kwamen via het reactieformulier twee voorkeurslocaties naar voren. Met de klankbordgroep is gekozen voor de locatie tussen de skatebaan en het zwembad in het centrale deel van het park. Het park gaat straks bestaan uit twee gedeeltes om te sporten. Het eerste deel richt de gemeente in met officiële sporttoestellen. Deze komen te staan op een kunstgrasvalondergrond. Het tweede deel richt de gemeente in met hergebruikte natuurlijke elementen zoals boomstammen en met betonnen elementen. Door de combinatie van natuur met beton ontstaat er een samenspel van elementen die alle sporten volledig tot hun recht laat komen.

Klankbordgroep en ontvangen reacties
Samen met de klankbordgroep heeft de gemeente de locatie en de inrichting van het Urban Sportspark besproken en bepaald. De reacties, wensen en ideeën vanuit de klankbordgroep en via de ontvangen reactieformulieren heeft de gemeente zoveel mogelijk meegenomen. Uit de ontvangen reacties is gebleken dat verlichting en een watertappunt gewenst is. De gemeente bekijkt de mogelijkheden om dit te realiseren.

Maquette en ontwerp
In het gemeentehuis staat een maquette van het Urban Sportspark. Dit geeft een goed beeld van het sportspark met de verschillende elementen. De maquette kun je tot half april tijdens openingstijden bekijken in de publiekshal. Je kunt de documenten ook online bekijken: hier en hier. Reageren op de plannen voor het Urban Sportspark? Of heb je naar aanleiding van het ontwerp nog vragen en/of opmerkingen? Dan kun je tot 22 april reageren door een e-mail te sturen naar urbansportspark@lansingerland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant