Berkels muziektalent speelt binnenkort eerste pianoconcert

Algemeen

Berkel en Rodenrijs - Wist u dat er in Berkel en Rodenrijs opnieuw een groot pianist opgroeit? Damiën Heemskerk is pas zestien jaar oud en speelt nu al de sterren van de hemel.

Binnenkort, op zaterdagavond 24 november, zal hij zijn eerste pianoconcert (van Chopin) - als solist- uitvoeren samen met het kamerorkest Ars Musica. Damiën zit momenteel in de vijfde klas van het vwo. Tot zijn twaalfde jaar had hij nauwelijks interesse voor muziek; zijn prioriteiten lagen meer bij school, games en zwemmen. Na de basisschool veranderde dat, hij begon popliedjes te spelen op de piano op zijn school. Tegelijkertijd begon hij ook thuis meer piano te spelen. Langzamerhand groeide zijn interesse in muziek en begon hij ook meer moderne muziek te spelen zoals Yiruma en Einaudi. Een half jaar lang heeft Damiën eerst zelf piano gestudeerd voor hij besloot pianoles te nemen. Nu heeft hij sinds drie en een half jaar met veel plezier les van Elly van der Wallen. Zij introduceerde klassieke muziek in zijn repertoire toen popliedjes te eenvoudig werden. Klassieke muziek inspireert Damïen en hij studeert met enthousiasme. Op een aantal voorspeelavonden speelde hij al Prelude op. 3 no.2 van Rachmaninov (zijn favoriete componist), Nocturne in c mineur van Chopin en Etude op. 15 no. 1 van Chopin. Toen de kamerorkest Ars Musica hem begin dit jaar vroeg om samen het pianoconcert nr. 1, opus 11 van Chopin te spelen, zei hij onmiddellijk: ja! Met heel veel enthousiasme en plezier hebben de leden van het kamerorkest en de pianist Damiën samen gerepeteerd onder leiding van dirigent Michiel van Vliet.

Kaarten
Tot slot vertelt Damiën: “Na dit concert hoop ik dat ik nog veel meer concerten mag geven en nog heel veel mensen mag meenemen in mijn muziek.” Wilt u komen luisteren? Dit concert wordt gehouden op 24 november 2018 in de Fonteinkerk, Terbregselaan 3 in Rotterdam-Hillegersberg. Aanvang 20.00 uur. Entree: 15 euro , CJP en Rotterdampas 10 euro. Kaarten zijn te koop vanaf 19.30 uur bij de ingang van de kerk of te reserveren via de website van Ars Musica: www.ars-musica.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 10 uur geleden
Foto: Martijn Mastenbroek
Veel fietsendiefstallen in Lansingerland: 260 aangiften in 2023 Algemeen 11 uur geleden
Piet blijft uiteraard wel schilderen!
Kunstenaar Piet Kouwenhoven stopt met zijn schilderlessen Algemeen 13 uur geleden
De verduurzaming van het zwembad stuit op een praktische belemmering: het netcongestieprobleem.
Verduurzaming De Windas moeilijker dan gedacht Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer Zakelijk 17 apr, 15:24

Uit de krant