Berkelse Adinda in finale Holland's Got Talent
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl
Adinda met haar viool in de huiskamer.
Adinda met haar viool in de huiskamer.

Berkelse Adinda in finale Holland's Got Talent

  •   1810 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs – Drie jaar geleden kon de toen zevenjarige Adinda alleen nog maar dromen van een carrière als violiste, maar inmiddels timmert zij flink aan de weg en staat zij in de finale van het populaire tv-programma Holland's Got Talent die zaterdag wordt uitgezonden.

Door Astrid Nielsen

Naast haar lessen in de tweede klas van het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam, volgt Adinda lessen op de School voor Jong Talent in Den Haag, zoals vioolles, corerepetitie, pianoles, muziektheorie en compositieles. In augustus vorig jaar was Adinda al één van de solisten tijdens het Kinderprinsengrachtconcert: "Dat was echt heel leuk om te doen! Maar Holland's Got Talent is nog wel groter, meer publiek, en vooral meer televisiekijkers. Hoewel ik het vooral belangrijk vind om te genieten van mijn optredens is mijn doel ook om klassieke muziek op een groter podium te laten horen. Veel mensen denken namelijk dat klassieke muziek saai is, maar dat is helemaal niet zo. Daarom wil ik mijn passie graag met anderen delen."

Nadat Adinda mee had gedaan aan het Kinderprinsengrachtconcert, werd haar gevraagd of ze het leuk zou vinden om mee te doen aan Holland's Got Talent. "Dat leek me wel wat", zegt Adinda. "En ik ben zo iemand die geen nee kan zeggen tegen leuke dingen. Ik heb er helemaal geen spijt van dat ik toen ja heb gezegd. In oktober vonden de opnames voor de eerste ronde plaats. Dat was spannend om te doen, maar vooral hartstikke leuk. Mijn ouders en broer Matthijs gingen mee naar Zwolle waar allerlei sfeerfilmpjes, interviewtjes en het optreden werden opgenomen, best een lange dag. Daar speelde ik de 5e Hongaarse dans van Brahms. We hebben gekeken wat een beetje toegankelijk was voor publiek en dit stuk had ik ook gespeeld tijdens het Kinderprinsengrachtconcert. Toen ik hoorde dat ik door was was ik natuurlijk wel heel blij, vooral ook met de reacties die ik kreeg van de jury en de staande ovatie. Het is fijn als de mensen voor wie je speelt je muziek ook waarderen."

Half februari waren de opnames van de halve finale die vorige week uitgezonden werd. Adinda vertelt: "Ik speelde samen met onder meer mijn broer en docent. Het was best moeilijk dat ik niet mocht vertellen dat ik door was, want ik was natuurlijk heel blij met de uitslag. Het was best spannend daar de hele dag te zitten met al die mensen die ik helemaal niet kende, maar iedereen was heel aardig en je leert ze vanzelf een beetje kennen. Deze halve finale was de enige zonder kruisen. Zelf vond ik dansgroep 'Move' wel heel goed. Het optreden zelf vond ik niet zo heel spannend, maar de uitslag op het podium wel. Gelukkig werd ik als eerste genoemd, dat was wel een opluchting. Je hoopt natuurlijk wel dat je doorgaat, maar toen ik ja zei had ik nooit verwacht dat ik zo ver zou komen."

"Wij kunnen geen noot lezen", vertelt Adinda's moeder. "Dus op muzikaal gebied kunnen we onze kinderen niet begeleiden, daarom zijn we heel blij dat we nu goede docenten hebben gevonden die hen naar het juiste niveau kunnen begeleiden. Inmiddels hebben we wel geleerd dat we heel flexibel moeten zijn, want de docenten hebben ook volle schema's en soms lopen dingen nu eenmaal anders dan je denkt. Maar het leven bestaat tenslotte uit geven en nemen, het zijn ook leuke dingen om mee te maken. We vinden het geweldig wat onze kinderen doen, maar ons leven is daar nu een beetje omheen gebouwd. Zij zijn zo geboren en dan heb je als ouders de taak om hen daarin te ondersteunen. Als we dat niet zouden doen krijgen we daar later zeker spijt van."

Voor Adinda blijft er weinig tijd over voor andere dingen, aangezien zij naast alle lessen ook nog zo'n tweeëneenhalf à drie uur per dag repeteert: "Soms ga ik nog wel schaken, dat vind ik ook heel leuk. Maar ik denk dat ik blijer ben als ik na school viool speel dan als ik zou gaan spelen. Viool spelen is echt mijn leven zou je kunnen zeggen. Maar ik voel me geen wonderkind hoor, ik voel me eerder gewoon mezelf. Zaterdagavond is de finale van Holland's Got Talent, het is wel spannend nu het dichterbij komt. Ik vind het moeilijk wat ik moet verwachten want iedereen die in de finale staat heeft zo hard gewerkt dat hij die plek echt verdiend heeft. Natuurlijk is het leuk om te winnen, maar ik hoop vooral dat ik ervan kan genieten en dat het een mooie herinnering wordt. Het publiek beslist uiteindelijk wie er wint. De prijs van € 50.000,-- zou een mooie studiebeurs zijn voor de rest van mijn leven. Wat ik ga spelen blijft nog even een verrassing, maar de kleur van mijn jurk is rood, dat kan ik wel alvast verklappen."

De finale van Holland's Got Talent wordt zaterdagavond 16 maart vanaf 20.00 uur live uitgezonden op RTL4. De kijker bepaalt uiteindelijk wie de finale wint.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>