Thuiszorg van herstelhotel nu in hele gemeente
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl
De (wijk)verpleegkundige en/of verzorgende bekijkt samen met u of u met een hulpmiddel sommige dagelijkse handelingen nog zelf kunt doen. Bijvoorbeeld opstaan,  wassen, aankleden, naar het toilet gaan, met steunkousen en medicijnen innemen.
De (wijk)verpleegkundige en/of verzorgende bekijkt samen met u of u met een hulpmiddel sommige dagelijkse handelingen nog zelf kunt doen. Bijvoorbeeld opstaan, wassen, aankleden, naar het toilet gaan, met steunkousen en medicijnen innemen.

Thuiszorg van herstelhotel nu in hele gemeente

  •   197 keer gelezen

Lansingerland - De Week van Zorg en Welzijn is van 11 t/m 16 maart. Vele zorg- en welzijnsorganisaties organiseren evenementen en openen hun deuren om kennis te laten maken met zorg en welzijn. Zo ook Thuiszorg Lansingerland, een kleinschalige thuiszorgorganisatie die op 1 februari is opgericht. De verzorgenden en (wijk)verplegers werkten al in het Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk en leveren nu ook zorg aan huis. Het team van wijkverplegers staat elke dag klaar voor individuele verzorging, medische zorg en zorg in de laatste levensfase.

"Persoonlijke zorg leveren is onze kracht", vertelt Mariëlle Noordman, directeur van Thuiszorg Lansingerland. "We zijn een kleinschalige thuiszorgorganisatie met een heel hecht team van vijf man. Ze zijn opgeleid als verzorgenden en (wijk)verpleegkundigen en wonen allemaal in de omgeving van Lansingerland. Het lijkt soms wel op een familie! Dat familiegevoel stralen we ook uit naar onze gasten en cliënten. De zorg die we leveren is persoonlijk, we nemen de tijd om aandacht te geven en er komen alleen vertrouwde gezichten over de vloer."

Het team woont in de gemeente, maar niemand heeft een vaste wijk. Noordman: "Op deze manier leren wij de cliënten goed kennen en zij ons, zodat we goede zorg kunnen leveren. En omdat ze dichtbij wonen, zijn we flexibeler. Dat geeft net dat stukje meerwaarde en persoonlijke aandacht." Als er meer cliënten komen, wordt het team groter maar dat is nog niet van toepassing. "We zullen altijd een kleine organisatie blijven. Bij een grote thuiszorginstantie worden vaak uitzendkrachten gebruikt met het gevolg dat er altijd iemand anders is. Je krijgt steeds andere mensen over de vloer en dat is zowel voor de cliënten als de verplegers minder fijn. We hebben Thuiszorg Lansingerland opgericht vanuit het standpunt om zoveel mogelijk te zorgen dat een vertrouwd gezicht bij een cliënt langskomt."

Herstelhotel
In het herstelhotel kunnen mensen revalideren na een operatie, maar ook verblijven tijdens een verwenweekend. Het is een "thuis weg van huis" in een kleinschalig hotel met negen eenpersoonskamers en drie tweepersoonskamer. "Ideaal als iemand moet revalideren van bijvoorbeeld een knie- of heupoperatie. Hij of zij kan aansterken en de mantelzorger heeft even rust. Ook kunnen mensen hier overnachten als ze bijvoorbeeld een weekendje in de buurt van hun (klein)kinderen willen zijn, maar daar niet kunnen overnachten. In het herstelhotel staan wij 24 uur per dag en 7 dagen klaar."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>