Foto: Spa Media
Foto: Spa Media

Explosie in paprikakwekerij

Algemeen 152 keer gelezen

Bergschenhoek - In een paprikakwekerij aan de Anthony Lionweg in Bergschenhoek was enige tijd sprake van een vreemde, gelige rookontwikkeling. Naar verluidt ging er een ontploffing in het ketelhuis aan vooraf.

Rond half twaalf hoorden medewerkers van de kas een knal in de buurt van de ketelruimte. Vervolgens ontstond brand en/of rookontwikkeling. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig. De brandweer heeft GRIP 1 afgekondigd. Hierdoor zijn meerdere brandweervoertuigen uit de regio met spoed onderweg. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. Wel is de kas inmiddels ontruimd. Alle medewerkers staan buiten.

Update 12.25 uur
De kleur van de rook is gelig van kleur. De hulpdiensten zijn groot uitgerukt om te onderzoeken of de rook giftig is. De brandweer geeft aan dat er op dit moment metingen worden verricht, maar dat er vooralsnog geen sprake is van giftige rook. In de paprikakwekerij wordt gebruikt gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Wellicht veroorzaakt dat de kleur van de rook. Een groot gebied rond de kwekerij is afgezet.

Update 13.30 uur
Niemand is gewond geraakt bij het incident. Alle medewerkers zijn veilig. In de omgeving van de kas worden metingen verricht. Ook een drone-team is ingezet om te kijken of/waar er rook uit de kas komt.

Update 15.30 uur
Een geëxplodeerd vat mierenzuur is de oorzaak van de gelige rookontwikkeling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant