Arthur heeft 21.000 volgers op YouTube
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl
Arthur, met camera, maakt nu ook filmpjes over verschillende beroepen.
Arthur, met camera, maakt nu ook filmpjes over verschillende beroepen.

Arthur heeft 21.000 volgers op YouTube

  •   489 keer gelezen

Bergschenhoek – Arthur van Leeuwen uit Bergschenhoek is YouTuber. En nee, hij vlogt niet. "Vloggen is niet hetzelfde als youtuben. Ik vlog ook wel eens, maar dit is meer reality-tv", legt Arthur uit. Hij heeft zijn eigen YouTube-kanaal. "Ik doe gewoon wat ik leuk vind en wat goed voelt."

Arthur werkt ook bij restaurant Annie in Berkel en Rodenrijs. Naast zijn horecawerk, is hij zo'n twee dagen per week bezig met filmen en editten: "Het is de bedoeling om nu iedere week iets te doen, maar ik vind wel dat het iets netter moet dan wat ik vroeger deed. Een tijdje geleden heb ik een filmpje opgenomen met mijn vriend Luco en dat werd meer dan 100.000 keer bekeken, echt bizar. Dat filmpje ging over 'challenges', zoals een pet van boven vangen met je hoofd, crackers eten enzo. Echt wel leuk om te doen. En ook om te kijken, challenges worden sowieso goed bekeken op YouTube, dus dat was wel goed bedacht. Je zag ook aan ons dat we het echt leuk vonden om te doen en dat is wel belangrijk. Als je een video maakt is het van belang dat iemand ervan geniet om het te doen. Je kunt het al snel zien als iemand er geen zin in heeft. En dat moet je voorkomen, want je wilt je publiek graag bij je houden. Voor dat filmpje kregen we zoveel views dat ik dacht: misschien gaat die samenwerking met Luco voor deze serie ook wel iets doen."

Arthur heeft nu ruim 21.000 volgers op YouTube. Het aantal kijkers wisselt. "Maar het is allemaal wel gegroeid de laatste tijd, dat is echt wel lekker, daar ben ik heel blij mee", vertelt hij enthousiast. "De meeste filmpjes maak ik met mijn vrienden Martijn, Luco, Lucas en Finn, die vinden dit ook leuk om te doen. Eerst deed ik wat er in me opkwam, maar nu wil ik er wat meer lijn in brengen. Daarom maak ik nu een serie die 'Arthur komt werken' heet. Ik had ergens iets gezien en daar geef ik dan mijn eigen draai aan. In de serie laat ik zien hoe het er bij verschillende banen aan toe gaat. De eerste aflevering hebben we opgenomen bij Kapsalon Dubai Style, daar ben ik vaste klant. Saifo vond het meteen goed en pakte het leuk op, echt supertof. We helpen een beetje mee en mogen ook zelf dingen oppakken, zoals haren wassen en scheren. Zo hier en daar zit er een grapje in, maar het is ook wel serieus, anders willen bedrijven niet meewerken natuurlijk."

De volgende aflevering wordt waarschijnlijk opgenomen bij Restaurant Annie, maar een shoarma-zaak, een supermarkt of een kledingwinkel lijkt Arthur ook erg leuk. Hij vertelt verder: "Ik wil graag zo veel mogelijk genres laten zien, ook als het geen leuk werk is, dat moet tenslotte ook gebeuren. Je kunt zien hoe mensen werken, hoe het eraan toegaat. En misschien zijn er ook wel jongeren die er iets aan hebben om te bedenken wat ze later willen gaan doen. Op mijn Instagram kun je foto's zien die tijdens het maken van de video's gemaakt zijn." Arthur vindt het leukste aan youtuben dat hij echt 'bezig is'. Sommige youtubers zitten volgens Arthur alleen maar op de bank, dan wordt het saai: "In het begin heb ik dat ook wel gedaan om een beetje te proeven hoe het is om voor de camera te spreken, maar er moet wel actie in een filmpje zitten. Ik wil graag van alles doen voor de camera en ook proberen het goede voorbeeld te geven. Het lijkt me leuk om iets voor de televisie te gaan doen of voor een bekend YouTube-kanaal, zoals 'Concentrate BOLD'. Dat is wel echt een mijlpaal in mijn leven, als ik dat zou hebben bereikt ben ik echt wel trots."

Meewerken?
Kijk voor de filmpjes van Arthur op zijn YouTube-kanaal Arthur van Leeuwen. En wil je meewerken aan de serie 'Arthur komt werken', neem dan contact op met Arthur via alldayvlog@gmail.com.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>