Afbeelding
Groots Fotografie

SamenLoop voor Hoop Lansingerland

Algemeen 245 keer gelezen

Bergschenhoek – Woensdag vond in het gemeentehuis de kick-off van de SamenLoop voor Hoop Lansingerland plaats. SamenLoop voor Hoop is een evenement speciaal voor iedereen die met kanker te maken heeft gekregen. Gedurende een 24 uur durende wandelestafette wordt er samen stil gestaan bij kanker én wordt het leven gevierd.

Tijdens de kick-off legde het KWF uit wat de loop inhoudt, zijn de commissies voorgesteld, deelden mensen hun ervaringen en werd er in kleinere groepjes verdere uitleg gegeven over het evenement. Wat in de jaren tachtig door een Amerikaanse onderzoeker werd gestart, wordt inmiddels in meer dan twintig landen met veel succes georganiseerd en is wereldwijd de grootste inzamelingsactie ten bate van de kankerbestrijding. Ook in Lansingerland wordt dit jaar dus voor het eerst een SamenLoop georganiseerd en wel op 7 en 8 september.

“Vorig jaar was het twintig jaar geleden dat de moeder van mijn vrouw Carla aan kanker overleed”, vertelt Patrick Starrenburg, voorzitter van de loop. “Zij wilde iets doen ter nagedachtenis aan haar moeder en dacht er eerst over om de Alpe d’HuZes te gaan lopen, maar daarvoor is de financiële drempel om mee te kunnen doen behoorlijk hoog. Daarom deed ze vorig jaar met vriendin Karin Rijgersberg mee aan de Walk for the Roses in Limburg, waarmee ze zo’n 1500 euro ophaalden voor het goede doel. De sfeer en saamhorigheid tijdens dit evenement en de achterliggende gedachte vonden ze zo mooi dat ze hier in de omgeving ook graag iets wilden doen. Na enig zoekwerk werd dat dus de SamenLoop. In onze familie en vriendenkring zijn we gaan zoeken naar mensen die hieraan zouden willen meewerken. De commissie die we hebben samengesteld bestaat inmiddels uit dertien personen en iedereen heeft eigenlijk wel iets met kanker. We zijn eerst gaan kijken bij andere samenlopen hoe het er een beetje aan toe gaat en nu gaat in september dan onze eigen samenloop plaatsvinden. Iedereen denkt: dat is nog ver weg, maar het kost heel veel tijd om bijvoorbeeld teams te vormen en sponsoring op gang te brengen.”

Sponsoring
“Dat is nu even het belangrijkste”, gaat Evelyn Vlug verder. “Het hele evenement moet gesponsord worden. Dat kan in de vorm van een geldelijke bijdrage, maar je kunt ook denken aan andere vormen van sponsoring: zo moet bijvoorbeeld het hele evenemententerrein ingericht worden, er is een podium nodig, licht, geluid, kraampjes, hekken, artiesten en ga zo maar door. De bedoeling is dat er 24 uur gezelligheid komt, behalve ‘s nachts, dan wordt het stil. Ook voor de kinderen wordt er van alles georganiseerd waar we hulp voor nodig hebben, denk bijvoorbeeld aan schminken, een clown of een goochelaar. Ook komt er een kinderloop op zondagochtend, waarbij kinderen 24 minuten kunnen lopen. We zijn nu bezig met het aanschrijven van bedrijven met de vraag of ze een sponsorpakket willen afnemen. Hoe hoger het bedrag, hoe meer je ervoor ‘terugkrijgt’. Het begin is er inmiddels, maar het moet nog veel meer worden anders kun je niets neerzetten. Maar ik ga ervan uit dat dat goed komt. De reacties zijn positief en als je dan ziet hoeveel mensen er al bij zo’n kick-off zijn. Het moet ook gewoon werken, er is geen weg terug. Veel mensen denken: ik kan niets doen, maar dat is echt niet zo. Zo kun je bijvoorbeeld een team vormen. Er is gewoon echt heel veel te doen en hoe groter het wordt, hoe mooier!”

Heeft u interesse om dit mooie evenement te sponsoren? Dan kunt u contact opnemen met Evelyn Vlug via lansingerland@samenloopvoorhoop.nl. En kijk voor meer informatie over de SamenLoop op: www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/zuid-holland/lansingerland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant