Afbeelding

Kunst en cultuur tegen eenzaamheid

Algemeen 1 keer gelezen

Lansingerland - Kunst en cultuur kunnen een belangrijke rol spelen bij het tegengaan van eenzaamheid. Tijdens een inspiratiebijeenkomst in het gemeentehuis laten experts op dinsdag 2 oktober zien op welke wijze dat kan.

Eenzaamheid is ook in Lansingerland een actueel en urgent maatschappelijk vraagstuk. In De week tegen Eenzaamheid van 27 september tot en met 6 oktober wordt landelijk aandacht besteed aan dit moeilijk grijpbare fenomeen. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in het leven met eenzaamheid te maken krijgen. Bij zichzelf of bij een ander. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

Kunst- en cultuuruitingen zijn potentieel een krachtig middel om de spiraal van eenzaamheid te doorbreken. Deelname aan kunst en cultuur geeft ruimte voor ontmoeting en verbinding tussen mensen. En een mooie kans om eenzaamheid tegen te gaan. De inspiratiebijeenkomst is bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met eenzaamheid, vertegenwoordigers uit het sociaal domein en van alle kunst- en cultuurorganisaties in Lansingerland. De bijeenkomst begint om 15.30 uur en duurt tot 18.00 uur. Daarna is er de gelegenheid om aan te schuiven bij een Italiaanse maaltijd en te genieten van een verteltheatervoorstelling van acteur Kees van Loenen over eenzaamheid onder ouderen, redden en zelfredzaamheid. Aanmelden voor de inspiratiebijeenkomst en/of de Italiaanse maaltijd met verteltheater kan nog via komerbij@lansingerland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

High Angle View Of A Businessperson Stopping Colorful Dominoes From Falling On Desk
Bijeenkomsten valpreventie Algemeen 56 minuten geleden
Er zijn nog te veel mensen die de weg naar Veilig Thuis niet weten te vinden.
Nieuwe regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling veelvuldig besproken Algemeen 3 uur geleden
De meiden van groep 5 en 6 van OBS Groenehoek hadden er zin in!
Veel animo voor schoolvoetbaltoernooi Algemeen 5 uur geleden
In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen gisteren
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 19 apr, 11:44

Uit de krant