In de startblokken voor de Plantise Kassenloop
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hartvanlansingerland.nl

In de startblokken voor de Plantise Kassenloop

  •   179 keer gelezen

Bleiswijk – In de kas van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan wordt alweer voor de negende keer een hardloopwedstrijd georganiseerd. Dit jaar voor het eerst met een andere naam: de Plantise Kassenloop. Plantise is de naam van de nieuwe fusiecombinatie GrowGroup, Van der Lugt en Leo Ammerlaan. De opbrengst van de loop op zaterdag 2 februari 2019 gaat naar CF Run, Baobob KIDS en Het Westpolderhuis.

Het hardlopen in een kas is sowieso een bijzondere belevenis. De temperatuur is ongeveer 20 graden, je hebt geen last van wind en regen, het is een vlak parcours en je loopt je rondes tussen de plantjes. Een ronde meet 1666,5 meter. Wie ouder is dan twaalf jaar kan inschrijven voor vijf of tien kilometer en er zijn twee kidsruns. Eén ronde voor kinderen van 4 jaar tot en met 10 jaar en voor 8 jaar tot en met 14-jarigen staan twee rondes (3333 meter) op het programma.

Het principe van 'lopen voor een goed doel' in de kas ontstond in de allereerste versie, toen de zwagers John Ammerlaan en Robert Douma zelf geld inzamelden voor hun deelname aan de Alpe d'Huzes. In volgende edities kwamen hier andere goede doelen bij. Anno 2019 draagt elke deelnemer met het lopen in de kas een steentje bij aan drie goede doelen die door de organisatie van tevoren zorgvuldig zijn geselecteerd. "Bij het kiezen hiervan vinden wij het fijn als er een binding is met mensen die bij ons werken of met hun familie en vrienden. Wij doen altijd een oproep onder het personeel en op die manier komen er hele mooie en vaak lokale initiatieven op ons pad", laat Ilone Ammerlaan namens het organisatiecomité weten.

CF Run – Ren voor Ben
Wouter van Leeuwen en Hilbert Krijtenburg zetten zich al een tijd op een sportieve manier in om geld op te halen voor Hilberts tienjarige zoon Ben die aan de taaislijmziekte Cystic Fybrosis (CF) lijdt. "Wij lopen elk jaar door Nederland met het team Ren voor Ben de CF Run", vertelt Wouter die samen met Hilbert uitleg geeft over hun initiatief. Het sponsorgeld komt ten goede aan onderzoek naar CF waardoor patiënten langer en beter kunnen leven. Dit jaar staat ook een estafette van Cambuur naar Feijenoord op het programma, 170 km hardlopen met zijn zessen. Hilbert en Wouter staan zelf al helemaal in de startblokken voor de kassenloop. Zij nemen tijdens de presentatie van hun plannen alvast een kijkje op de plek in de kas waar op 2 februari het startschot valt.

Baobab KIDS Malawi
Esther van Onna verliet Bleiswijk in 2013 en emigreerde naar Malawi in Afrika. Zij richtte de stichting Baobab Kids op om meer voor de kwetsbare kinderen in haar nieuwe vaderland te kunnen betekenen. Ilone Ammerlaan vertelt dat Esthers vader lange tijd bij hen werkte. "Op die manier bleven we op de hoogte over Esthers mooie werk. Na het overlijden van hem hebben wij altijd contact gehouden met Esther en koppelden wij dit goede doel aan de loop in de kas. Deze stichting draait volledig op donaties." Esther brengt de kerstvakantie met haar man en zoontje bij haar familie door en licht bij de presentatie van de kassenloop zelf toe waarom het sponsorgeld zo hard nodig is. "In april van dit jaar is een revalidatiecentrum open gegaan in Malawi waar kinderen met een lichamelijke- en /of geestelijke beperking behandeld worden. De ouders lopen soms een uur tot vijf kwartier met een kind op de rug er naartoe. De kinderen krijgen fysiotherapie en gezonde pap waar goede voedingsstoffen inzitten. We zouden heel graag een busje kopen om de kinderen te vervoeren."

Het Westpolderhuis
Locatiemanager Mariska Mik en activiteitenbegeleider Elly van der Breggen houden een pleidooi voor de aanschaf van een 'BeleefTV' voor de tweeëntwintig bewoners met geheugenproblematiek van het Westpolderhuis – Dagelijks leven met de missie 'gewoon als thuis' - in Berkel en Rodenrijs. "Wij zijn aan het sparen voor de BeleefTV die wij een week op proef gehad hebben", vertelt Mariska. "Je wist niet wat je zag hoeveel plezier de mensen hieraan beleven. Als je oud Hollandse liedjes aanklikt worden automatisch tekst en beeld weergegeven." Ook foto's en filmpjes van vroeger spreken tot de verbeelding van de mensen en hun familie. "Het geeft vooral heel veel rust als ze hiermee bezig zijn", ervaarde Mariska. De BeleefTV is een interactief scherm dat je ook als tafel kan gebruiken, als een levensgrote iPad.

Marianne Ammerlaan beheert het draaiboek van de kassenloop en somt op welke posten zoal bemand worden door de (bijna) honderd vrijwilligers: op en afbouwen, gastheren en gastvrouwen, inschrijftafel, route uitzetten, verkeersregelaars, 'mee' fietsers, water uitgeven en herinneringen uitreiken. Voor de eerste hulp zal EHBO vereniging SEMPER PARATUS zal aanwezig zijn bij het hardloop evenement.

Inschrijven
Kosten voor deelname aan 5 km en 10 km: €10,00 bij voorinschrijving (t/m 28 januari). Op de dag zelf is het inschrijfgeld €15,00. Kidsrun: €5,00 bij voorinschrijving (t/m 28 januari). Op de dag zelf: €7,50. Bij inschrijving vòòr 21 januari staat jouw naam op het startnummer! Alle deelnemers aan de Plantise Kassenloopt ontvangen een herinnering. Tijdregistratie is voor alle afstanden digitaal door middel van een chip in het startnummer, en elke deelnemer krijgt een exclusieve finishvideo. Schrijf op tijd in voor deze unieke hardloopwedstrijd want het aantal plaatsen is vanwege de veiligheid op het parcours beperkt. Kijk ook op www.plantise.com/loop.

Locatie: Plantenkwekerij Leo Ammerlaan, Irisweg 40 Bleiswijk

Starttijden:
13.30 uur start 10 km
15.00 uur start 5 km
16.00 uur start kidsrun 1666,5 meter
16.15 uur start kidsrun 3333 meter


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604588&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12604589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlansingerland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=265" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>