Afbeelding

Tophockey op sportpark Het Hoge Land

Algemeen 104 keer gelezen

Lansingerland - Het is donderdag 27 december en de eerste dag van de tweede editie van het Highland Indoor Tournament is begonnen in de Oostmeerhal in Berkel en Rodenrijs. Hart van Holland Lansingerland spreekt met de enthousiaste organisatoren in de sporthal op sportpark het Hoge Land. Fieke Uwland, Jordy van der Zwet en Sonja de Boer zijn samen de drijvende kracht achter het Highland Indoor Tournament en hun bedrijf Highland Hockey.

Het is een traditie geworden om aan het einde van het jaar een hockeytoernooi te houden. In 2013 werd het eerste toernooi georganiseerd door Fieke, Jordy en Sonja onder de vlag van hockeyvereniging HBR. Fieke vertelt dat dit toernooi bijzonder is, doordat er maar zes teams per categorie kunnen spelen, dat de teams uit verschillende districten komen en dat alleen de beste teams geselecteerd worden. Hierdoor spelen de teams tegen andere tegenstanders dan ze in de competitie tegenkomen. Het toernooi werd snel succesvol en het kwaliteitsniveau van de deelnemers die zich inschreven ging snel omhoog. Sonja: “Door het succes werd ook de belasting voor ons drieën steeds hoger. Het toernooi werd al snel een van de grootste toernooien van de Benelux.” Jordy vult aan dat het succes er voor zorgde dat ze de organisatie niet uit handen wilden geven, maar dat er dan wel wat moest veranderen. Om er genoeg voldoening en uitdaging uit te halen, hebben Fieke, Sonja en Jordy in 2017 besloten om de regie in eigen hand te nemen en onder de vlag van Highland Hockey verder te gaan. Fieke vertelt dat zij het toernooi alleen kunnen realiseren, doordat zij gesteund worden door sponsors uit de buurt.

Drukke levens
Sonja, Fieke en Jordy hebben het druk met Highland Hockey. Daarnaast doen zij ook andere dingen. Fieke studeert Bewegingswetenschappen in Groningen, Sonja werkt bij Sportfondsen MFA’s Lansingerland en zit bij HBR in de kadercommissie sociale zaken, Jordy is als arts-onderzoeker verbonden aan het Prinses Maxima Centrum waar hij promotieonderzoek doet in het vakgebied kinderoncologie. Hij is tevens de hoofdcoach van het eerste damesteam van HBR.

Highlandgames?
Op de vraag waarom dit toernooi het Highland Hockey Tournament heet, moeten ze alle drie lachen. De vergelijking met de Highlandgames is snel gemaakt. Jordy zegt: “We gaan hier inderdaad niet met boomstammen gooien, het gaat echt alleen over hockey.” Fieke vult aan dat de naam komt van de locatie waar het allemaal begon: sportpark het Hoge Land in Berkel. “Zo weten we altijd waar we vandaan komen, dat vonden we mooi.” Jordy voegt daaraan toe: “Het was gewoon logisch.”

De drie vertellen dat ze ook leuke hockeykampen organiseren voor kinderen uit heel Nederland en België. Deze hebben vooral als doel het verbeteren van de hockeytechniek. De Berkelse hockeyvereniging HBR stelt hierbij haar faciliteiten ter beschikking. De volgende uitdaging is om ook clinics te organiseren.

Succes
De vraag naar wat voor hen het hoogtepunt was sinds ze Highland Hockey hebben opgericht, levert stralende gezichten op. Jordy vertelt: “Vorig jaar heeft het Nederlandse damesteam meegespeeld op het toernooi in de poule van de oudste jongens van 16 tot 18 jaar.” Fieke: “Alle stoeltjes van de tribune waren vol. Mensen uit de omgeving kwamen speciaal naar de hal om hockey van hoog niveau te komen kijken. Het Highland Hockey Tournament was het eerste jaar al een succes en dat voelt nu als vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet!” Sonja: “ Ik vind het zo mooi dat we het toch maar flikken om zo’n mooi toernooi te organiseren met zulke goede teams.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant