Startpunt Geldzaken Lansingerland is te bereiken via www.startpuntgeldzaken.nl/lansingerland.
Startpunt Geldzaken Lansingerland is te bereiken via www.startpuntgeldzaken.nl/lansingerland.

Startpunt Geldzaken Lansingerland gelanceerd

Algemeen 1 keer gelezen

Lansingerland - Vindt u het lastig om aan het eind van de maand uit te komen? Of heeft u juist geld over? Om inwoners te helpen hun eigen financiën op een rij te zetten en op orde te krijgen heeft wethouder Ankie van Tatenhove op dinsdag 25 september de online tool Startpunt Geldzaken Lansingerland gelanceerd.

Met deze tool kunnen inwoners zelf een geldplan opstellen, afhankelijk van hun eigen situatie. Denk bijvoorbeeld aan: financiële zorgen of schulden, (meer) geld willen overhouden, geld over hebben, ondersteuning voor een kind, sparen voor de studie van een (klein)kind. Na het beantwoorden van een aantal vragen, krijgen aanvragers een geldplan aangepast op hun situatie. Ook geeft het startpunt informatie over lokale regelingen en financiële dienstverlening. De gegevens blijven volledig anoniem en vertrouwelijk. Door het Startpunt Geldzaken voor inwoners beschikbaar te maken wil wethouder Ankie van Tatenhove voorkomen dat mensen in financiële problemen terecht komen. “Het is belangrijk om regelmatig te kijken hoe je er financieel voor staat, want dan kan je tijdig bijsturen als dat nodig is”, legt de wethouder uit. Deze tool helpt daarbij, door iedereen gratis en gemakkelijk inzicht te geven in de eigen financiën. Want voorkomen is beter dan genezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 16 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 19 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 21 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 22 uur geleden

Uit de krant