Afbeelding

OBS Groenehoek zamelt speelgoed in voedselbank

Algemeen 117 keer gelezen

Bergschenhoek - Geheel in de kerstgedachte hebben de leerlingen van OBS Groenehoek afgelopen week speelgoed ingezameld. Het idee hierachter was kinderen voor kinderen; iets van jezelf geef je weg voor een ander.

Alle leerlingen hebben vol enthousiasme meegedaan en brachten volop heel en schoon speelgoed mee van thuis. Het resultaat: 25 verhuisdozen vol speelgoed. Op woensdag 19 december zijn de dozen door vier leerlingen van groep 8 samen met vier ouders naar de voedselbank gebracht. Wat een groot succes was dat! De medewerkers van de voedselbank waren overdonderd van de hoeveelheid en de liefde waarmee de dozen waren versierd en beschreven. Bijna alles heeft de voedselbank kunnen weggeven. De kinderen van de gezinnen die gebruik maken van de voedselbank hebben veel kunnen meenemen.

Daarnaast hebben opa’s en oma’s die gebruik maken van de voedselbank speelgoed uitgezocht om als cadeautje weg te geven aan hun kleinkinderen. Ook hebben Syrische vluchtelingen die toevallig die dag taalles hadden en die zo goed als niks meer hebben, speelgoed mogen uitzoeken. De voedselbank was dankbaar dat al het speelgoed er zo goed uit zag. Vooral boekjes en spelletjes vonden gretig aftrek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant