Afbeelding
Foto: REMCO ZWINKELS

Eerste stop op nieuw station

Algemeen 91 keer gelezen

Lansingerland - Sinds zondag stoppen de sprinters tussen Gouda en Den Haag op het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. De extra halte is de eerste stap op weg naar een volwaardig OV-knooppunt, dat wordt geopend in het voorjaar van 2019.

Dan is met een viaduct over de A12 trein, bus, RandstadRail, auto en fiets bij het station met elkaar verbonden. Met de extra halte biedt NS reizigers de mogelijkheid om sneller hun bestemming te bereiken via het openbaar vervoer en zo ook files te mijden. Zondag in de vroege ochtend stapten al diverse reizigers in en uit, waaronder veel treinspotters en belangstellenden. De mensen die de kou, regen en wind trotseerden, kregen van NS iets warms aangeboden. En ook in de sprinter zelf maakte de Railcatering een rondje om het nieuwe station Lansingerland- Zoetermeer prettig onder de aandacht te brengen.

Werk in uitvoering
Terwijl de trein al stopt, wordt wel verder gebouwd aan het station, de RandstadRail-halte en directe omgeving. Zo wordt nog gewerkt aan liften, plafonds in de entreehal, fietsenstallingen en de bestrating in de omgeving. Ook op het viaduct en aan de halte van RandstadRail is nog volop bedrijvigheid. Hier wordt gewerkt aan de sierlijk gevormde betonnen omlijsting van het viaduct en de overkapping van de RandstadRailhalte. Vanaf maart 2019 start HTM met testritten. Ondanks de diverse werkzaamheden zijn de contouren van het station en het viaduct met zijn bijzondere afwerking al goed zichtbaar.

Op dit moment is het nieuwe station het best bereikbaar via de entree aan de zuidzijde, de kant aan de Laan van Mathenesse in Bleiswijk. Voor reizigers ten noorden van de A12 zijn de perrons bereikbaar via een tijdelijke looproute naar en over het viaduct. De looproute begint bij de Zoetermeerselaan in Bleiswijk. Reizigers moeten er wel rekening mee houden dat bij beide entrees nog volop wordt gewerkt. Op die plekken staan bouwhekken, zodat reizigers zich veilig over het viaduct en door het station kunnen bewegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant