Ludmilla Skinner organiseert een avond vol met vrouwelijke vraagstukken, maar ook oplossingen.
Ludmilla Skinner organiseert een avond vol met vrouwelijke vraagstukken, maar ook oplossingen.

Bijzondere avond voor en door vrouwen

Algemeen

Berkel en Rodenrijs - Op donderdagavond 8 maart tussen 19.30 uur en 21.30 uur wordt in Muller & Co aan de Kerksingel 9 in Berkel en Rodenrijs een avond gehouden speciaal voor vrouwen. De datum is niet zomaar uit de lucht komen vallen, want deze dag is het namelijk Internationale Vrouwendag.

De kersverse Berkelse Ludmilla Skinner staat aan het roer van de organisatie. “Ik woon sinds vijf maanden in Berkel. We zochten een mooie, groene omgeving en voelen ons helemaal thuis in deze gemeente”, vertelt ze.

Met haar bedrijf Skinner Self Actualisation en Vrouw & Wow weet ze als geen ander waar vrouwen tegenaan kunnen botsen in een loopbaan, maar zeker ook privé. “Soms ontbreekt het gewoon aan zelfvertrouwen en zien vrouwen de ene na de andere promotie aan zichzelf voorbij gaan. Met mijn coaching en trainingsbedrijf bepalen we in alle rust doelen. Ik stel altijd de vraag: wat zijn nu eigenlijk jouw dromen? Dat kan een leven als huismoeder zijn, maar ook een carrière. Het gaat er uiteindelijk om waar jij je goed bij voelt.”

Internationale Vrouwendag heeft vanwege haar werk altijd een belangrijke rol gespeeld. “Tot mijn verbazing wordt er in Berkel eigenlijk niets gedaan aan deze dag”, zegt ze. Ludmilla heeft daarom zelf een bijeenkomst georganiseerd bij Muller & Co. “Ik verdien er helemaal niets aan hoor”, verontschuldigt ze zich. “Het is gewoon belangrijk dat vrouwen uit alle lagen, of je nu een groot gezin hebt, juist helemaal niet of leiding geeft aan een bedrijf, welkom zijn en kunnen praten over allerlei dingen.”

Maar liefst een op de vijf vrouwen krijgt te maken met een burn-out, weet Ludmilla. “Vrouwen lopen vaak langer door met problemen voordat ze er over gaan praten. Ze staan vaak voor allemaal dillema’s: ga ik parttime werken? Kies ik voor mijn werk of mijn gezin? Hoe vind ik de juiste balans? Allemaal dingen die donderdag 8 maart aan de orde gaan komen.”

Hellen Tanis is uitgenodigd om te vertellen over haar werk als counselor, trainer en coach. “Ze is expert op het gebied van burn-out en stresssymptomen. Hellen kan precies vertellen wanneer je op de rem moet trappen”, aldus Ludmilla. Ook Nicole de Gruijter komt vertellen over haar werk. Ze is werkzaam als kindercoach en bekend van Intense Kinderen. “Ze helpt moeders de gebruiksaanwijzing ontdekken van hun kind, zodat er meer rust en ruimte komt in het gezin en zodoende meer kunt gaan genieten.”

Ludmilla zucht even en zegt dan: “Het bijt elkaar ook allemaal een beetje. Dat is ook het interessante van deze avond. Aan de ene kant willen vrouwen graag hogerop, carrière maken, maar aan de andere kant is het ook fijn om parttime te kunnen gaan werken om meer bij de kinderen te zijn. Dat zijn dingen die ook worden besproken.” Kortom, genoeg stof om over te praten.

Omdat Ludmilla het samenzijn bij Muller & Co graag kostendekkend wil houden, wordt er een toegangsprijs van 17,50 euro gevraagd. Daar krijg je natuurlijk heel wat voor terug: twee inspirerende verhalen van Nicole en Hellen, maar ook een lekker huiswijntje, thee en koffie zitten bij de prijs inbegrepen. Niet op de laatste plaats is het een mooi moment om eens te netwerken of gewoon laagdrempelig te kletsen over dingen waar vrouwen tegenaan lopen. “Het is echt voor iedereen en het lijkt mij geweldig als er allemaal verschillende vrouwen met andere achtergronden op af komen. Niet alleen maar ondernemers, maar iedereen die dit onderwerp aansprekend vindt”, aldus Ludmilla.

Aanmelden
Kaartjes zijn te koop via de website van vrouwenwow.nl. Een mailtje sturen naar info@vrouwenwow.nl is ook voldoende of bel naar 06-20064715.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 5 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 8 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 10 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 11 uur geleden

Uit de krant