Een leerling van groep 3 van de Wilgenhoek leest voor aan een aantal bewoners in Huize St Petrus.
Een leerling van groep 3 van de Wilgenhoek leest voor aan een aantal bewoners in Huize St Petrus.

Groep 3 Wilgenhoek leest voor bij Huize St Petrus

Algemeen

Berkel en Rodenrijs - Dinsdag 16 oktober zijn de kinderen van groep 3 Van de Wilgenhoek op visite geweest bij de bewoners van Huize Sint Petrus in Berkel en Rodenrijs. Dit alles ter afsluiting van de jaarlijkse Kinderboekenweek.

De Kinderboekenweek vond dit jaar plaats van 3 tot en met 14 oktober. Ook in Lansingerland waren er diverse initiatieven. Het bezoek van de Wilgenhoek aan Huize St Petrus was bedoeld om samen met de bewoners te gaan lezen en om de relatie tussen jong en oud te versterken. Met hun eigen drinken en fruit en een tas vol boeken togen de kinderen rond 10.00 uur naar de recreatiezaal van Huize St Petrus. Daar zaten al een aantal bewoners op de komst van de kinderen te wachten. De kinderen verspreidden zich over de tafeltjes en zo dronken zij samen met de bewoners ‘koffie’. Hierna mochten zij een boekje komen halen. Zij mochten zelf laten horen hoe knap zij al konden lezen. Ook zijn er een aantal bewoners aan het voorlezen geslagen. Na zeker een half uur samen lezen, kletsen, lachen en natuurlijk ook serieus lezen hebben de kinderen weer afscheid genomen en zijn weer terug naar school gewandeld. Zowel de kinderen als de bewoners hebben van deze ochtend zichtbaar genoten en wie weet voor herhaling vatbaar. Een mooi moment van buurtjes bij elkaar, jong en oud!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon zestig jaar getrouwd Algemeen 1 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 3 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 21 uur geleden

Uit de krant