Aan tafel met bestuurders Joost Eerdmans, Jeroen Heuvelink en Rik van Woudenberg.
Aan tafel met bestuurders Joost Eerdmans, Jeroen Heuvelink en Rik van Woudenberg.

Blauw mannetje in de weer voor Rotte

Algemeen

Lansingerland - De afgelopen weken verscheen op diverse plekken aan de Rotte een man gehuld in een blauw morphsuit. De eerste beelden verschenen bij ondernemers in Lansingerland. Ook in Zuidplas en Rotterdam is hij veelvuldig gespot. Een ding hadden alle locaties gemeen: ze zijn verbonden aan de Rotte. Donderdagochtend 22 februari bracht de man een bezoek aan bestuurders Joost Eerdmans (Rotterdam), Jeroen Heuvelink (Lansingerland) en Rik van Woudenberg (Zuidplas).

De man in blauw vertelde: “De Rotte is de naamgever van de stad Rotterdam. De rivier kronkelt vanuit de achtertuin van Rotterdam naar het bruisende centrum van deze wereldstad. Het verbindt twee werelden met elkaar, werelden die nog onontdekt zijn door vele.” Informatie over de Rotte en de activiteiten op, aan en nabij de Rotte zijn dan ook niet makkelijk te vinden, zo gaf hij aan: “De informatie stond verspreid, reden voor mij om de Rotte zelf te gaan ontdekken en alles was te doen is van bron tot dam in kaart te brengen.” En dat blijkt een hoop te zijn. In drie weken tijd bezocht hij iedere plek. “Ik was verrast door de hoeveelheid aan activiteiten in het gebied en het warme welkom dat ik overal kreeg. Er is zo veel te doen! De natuur is prachtig, zo divers ook. Je kan er uren wandelen of gewoon op een bankje zitten en om je heen kijken. Je spot allerlei vogelsoorten en waterdieren. Zelfs Schotse Hooglanders lopen vrij rond in het gebied.”

Aan adrenaline ook geen gebrek: “De omgeving leent zich goed voor vele sporten zoals mountainbiken, waterskiën, survivallen, skiën, golf, roeien.” De Rotte heeft een rijke geschiedenis. “Ik was nieuwsgierig naar de oorsprong van de Rotte en de historie. Daarom begon ik mijn ontdekkingstocht bij de bron in Moerkapelle. Vanuit daar via de vele molens en sluizen aan de Rotte kwam ik in de binnenstad met vele historische panden.” Het waren drie mooie weken: “Ik ontdekte activiteiten in het gebied waar ik geen weet van had. Het kind in mij kwam naar boven in de ballenbak, bij de bowlingbaan, bij de midgetgolf en de ezels op de kinderboerderij.” Van de buitenlucht krijg je trek. “Ja, ik heb een hoop lekkers gegeten en gedronken. Van bier- en wijnproeverijen tot high tea’s, lunches, diners, BBQ’s en gebak. Stijlvol, chique, gezellig, knus, in de natuur of in de stad, het was een genot.”

Trots op het gebied
De drie bestuurders, samen verantwoordelijk voor de Rotte en Recreatiegebied Rottemeren, zijn trots. Trots op de Rotte en de omgeving. Het gebied is bedoeld om in te recreëren door de inwoners van Rotterdam, Lansingerland en Zuidplas. Niet voor niets investeren de gemeenten en het Recreatieschap Rottemeren in de Rotte en omgeving met onder anderen het programma Rivieroevers, de plannen voor de Crooswijksebocht en de bereikbaarheid van de gebieden. Recreatieschap Rottemeren en gemeente Rotterdam werken daarin samen met Stichting Plezierrivier de Rotte en Ondernemersvereniging de Rottemeren. Eerdmans: “We zien graag dat bezoekers vaker gebruik maken van de rivier en de omliggende gebieden, dat ze er langer blijven en meer besteden.”

Website
Langer blijven is precies wat de mysterieuze man deed. “Alles wat ik heb gedaan staat op een nieuwe website: www.ookditisderotte.nl.” De website werd ter plekke gelanceerd door de bestuurders en de blauwe man en is vanaf vandaag online te bekijken. “Zo kan iedereen in één oogopslag zien wat er te doen is en net als ik genieten van de Rotte en omgeving”, aldus de man in het blauw.

Op de grote vraag wie hij eigenlijk zelf is, antwoordde hij: “Wie ik ben is niet relevant, vergeet mij en onthoud Ook dit is de Rotte. Dat is waar het om gaat: de Rotte, de rivier met haar levendige kades en groene natuuroevers, een plek waar je je thuis voelt, een bron van plezier en ontspanning voor iedereen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 17 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 20 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 22 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 23 uur geleden

Uit de krant