Jan Stolk: “In al onze bedrijfsonderdelen dragen we respect voor de natuur uit. We zijn trots dat we deze stap kunnen zetten.
Jan Stolk: “In al onze bedrijfsonderdelen dragen we respect voor de natuur uit. We zijn trots dat we deze stap kunnen zetten." (Foto: Stolk Flora) Foto: Stolk Flora

Bleiswijkse orchideeënkweker pioneert met traywikkel

Algemeen 79 keer gelezen

Bleiswijk - Alle planten van Phalaenopsiskwekerij Stolk Flora uit Bleiswijk worden op natuurlijke wijze geteeld en dragen de naam Your Natural Orchid. Als voorloper in duurzaam telen levert Stolk Flora nu als eerste kweker ter wereld Phalaenopsis in een papieren traywikkel. Daarmee komt per direct een einde aan het per stuk in plastic hoes verpakken van deze planten.

Kweker Jan Stolk: “Bij bloemisten en in tuincentra worden planten bijna altijd zonder hoes gepresenteerd. Bij aankomst worden de plastic hoezen direct weggegooid: een enorme verspilling. Met onze nieuwe papieren traywikkel is dat verleden tijd. Met minimale verpakking bieden we toch optimale transportbescherming.” De papieren wikkel valt volledig rondom de tray en is te combineren met de kartonnen 4-gaats tray of 6- en 10-gaats EcoExpert-tray van papierpulp. In plaats van plastic hoezen maakt Stolk Flora nu gebruik van recyclebaar papier en doordat de planten niet individueel verpakt worden maar per tray, is ook veel minder verpakkingsmateriaal nodig. Met de nieuwe verpakkingswijze bespaart Stolk Flora in potentie miljoenen hoezen op jaarbasis: ruim 58 ton plastic afval. In combinatie met het gebruik van de kartonnen EcoExpert-tray is deze verpakking geheel plasticvrij en wordt zo’n 111 ton plastic bespaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant