Afbeelding

Lansingerlanders grootste Marktplaatshandelaars van Zuid-Holland

Algemeen 77 keer gelezen

Lansingerland – De gemeente Lansingerland is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot handelshoofdstad van Zuid-Holland. Dat maakt Marktplaats vandaag bekend op basis van onderzoek naar de handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten.

In de gemeente Lansingerland werd het meest gehandeld van heel Zuid-Holland: maar liefst 35% van de inwoners handelde afgelopen tien maanden via Marktplaats. Daarmee verbreekt de gemeente haar eigen record van vorig jaar, toen nog 33% van de inwoners via de handelssite handelde. Het is het twaalfde jaar dat Marktplaats de handelsactiviteit in kaart brengt en daarbij handelshoofdsteden uitroept. Om dat te berekenen heeft de handelssite gekeken naar het aantal accounts dat in iedere gemeente de afgelopen tien maanden actief is geweest, ten opzichte van het aantal inwoners. Baarle-Nassau is – net als vorig jaar - uitgeroepen tot handelshoofdstad van Nederland, landelijk gezien is daar het grootste deel van de inwoners actief op Marktplaats.

Top 3 handelshoofdsteden Zuid-Holland
De afgelopen tien maanden handelde 35% van de inwoners uit gemeente Lansingerland via Marktplaats. Met de titel laat de handelshoofdstad Hendrik-Ido-Ambacht en Gorinchem achter zich. Nieuw in de Top 3 is de gemeente Gorinchem. Stonden zij vorig jaar nog op een vijfde plaats, nu nemen ze een trotse derde plaats in.

Borduurmachines in de verkoop
Uit het onderzoek blijkt verder dat sommige producten opvallend veel worden aangeboden in de gemeente Lansingerland. De meest aangeboden producten in de Zuid-Hollandse handelshoofdstad zijn: 1. Borduurmachines, 2. Schoenen en 3. Autobekleding. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant