Afbeelding
SPORTER VAN DE WEEK

Bart van den Dool

Algemeen 230 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - De twintigjarige Bart van den Dool speelt al bijna zijn hele leven bij CVV Berkel. Dat is echt zijn club. Een gezellige familievereniging waar de mensen elkaar kennen en waar een perfecte voetbalsfeer hangt. Bart vindt het spelletje ontzettend leuk en hij vindt het prachtig om een teamsport te beoefenen waarbij je met z’n allen wint en met z’n allen verliest.

Zaterdag heeft Bart met CVV Berkel 1 met 3-5 gewonnen bij Maense. Een Rotterdamse vereniging die twee klassen lager speelt en ook nog eens met een snelle rode kaart te maken kreeg. “We kwamen met 0-2 voor maar de tegenstander kwam terug tot 2-2. Daarna liepen we wel weer uit maar Maense wist met tien man drie keer tegen ons te scoren. Dat mag natuurlijk eigenlijk niet gebeuren. We speelden over het algemeen nogal slordig. Ik denk dat er wat gemakzucht in het team is geslopen. De trainer heeft na afloop niet zo veel gezegd. Hij zal er bij de eerstvolgende training nog wel op terugkomen.”

Die trainer, dat is Jan van der Lugt. Volgens Bart ligt de trainer uitstekend in de groep en is het mede aan hem te danken dat de CVV Berkel aan een goed tweede jaar in de 2e klasse bezig is. “We staan op dit moment derde en hebben nog een kleine kans om de eerste periode te winnen. Dan moet wel alles mee zitten. We moeten dan zelf van de koploper UVS winnen en de nummer 2 VELO moet dan punten verspelen.”

Kampioen worden en promoveren is geen must voor CVV Berkel maar natuurlijk doet de club er alles aan om zo hoog mogelijk te spelen. “Je moet altijd hogerop willen als club, maar het is geen pure doelstelling om te promoveren. Officieel zijn we al tevreden met een plek bij de eerste vijf. Je weet ook nooit hoe sterk een competitie is. Intussen zijn we al wat wedstrijden op weg en is er geen uitgesproken favoriet. We moeten met ons team dus best ver kunnen komen.”

Bart is twintig en speelde op zijn zestiende al voor het eerst mee in het eerste van CVV Berkel dat destijds met veel blessures kampte. Bart was op dat moment eerstejaars A-jeugdspeler. Nu is hij ondanks zijn leeftijd al een ervaren speler. Een echte clubjongen die niet zo snel ergens anders zal gaan voetballen en zeker niet bij TOGB. “Dat gaat nooit gebeuren”, zegt de man die of ‘op 10’ speelt of als linksbuiten wordt geposteerd.

Bart vindt het jammer dat hij niet zo heel snel is. “Ik zal dus niet zo gauw buitenom een tegenstander passeren maar eerder door het midden de combinatie zoeken. Als nummer 10 vind ik het leuk om het spel te verdelen.”

Vanaf de jongste jeugd speelt Bart bij CVV Berkel. Zijn eerste ‘stapjes’ als jeugdvoetballer zette hij bij Lyra waar het gezin Van den Dool toen nog woonde. Na de verhuizing naar Berkel werd CVV Berkel the place to be. “CVV is een geweldige vereniging. Iedereen kent elkaar, het is altijd gezellig en heel veel mensen zetten zich als vrijwilliger in voor de club. De selectie bestaat voor het overgrote deel uit spelers die bij CVV Berkel zelf zijn opgeleid. We hebben dit seizoen vier nieuwe spelers erbij, maar drie van de vier hebben vroeger hier gespeeld en de vierde heeft een verleden bij Soccer Boys en voelt dus ook de sfeer bij de club goed aan.”

Bart is de zoon van Vincent van den Dool die een bedrijf heeft dat onder meer gespecialiseerd is in het verhogen van te lage kassen. Zelf studeert Bart bedrijfseconomie. We vragen of hij nog meer hobby’s heeft buiten het voetballen en het studeren. “Nee meer hobby’s heb ik eigenlijk niet en bovendien: studeren zie ik niet als hobby!”

Tot nog toe is Bart van den Dool heel tevreden over het verloop van het seizoen dat begon met een 0-7 overwinning op buur TOGB. “Dat was een heel mooie zege. Met zulke cijfers winnen van de buurman, dat is toch leuk. Natuurlijk was het een oefenwedstrijd, maar door de rivaliteit wil CVV Berkel nooit van TOGB verliezen. En als je dan met 0-7 wint, dan is het feest!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant