Mantelzorgers in de watten gelegd

Algemeen 60 keer gelezen

Lansingerland - Het had zo maar ‘week van de mantelzorg nieuwe stijl’ kunnen heten. Of, iets moderner: ‘week van de mantelzorg 2.0’. Eén ding is zeker, de opzet van het jaarlijks terugkerende verwennen en ontzorgen van mantelzorgers in Lansingerland was dit jaar voor het eerst totaal anders.

Waar eerder alle activiteiten onder een dak en op een dag gepland waren, was nu een weekprogramma georganiseerd met activiteiten in de hele gemeente, zoals: een golfclinic, een demonstratie met roofvogels, een AED-cursus, Fit&Fun, Dikke dames schilderen, bloemschikken en een high tea.

Op zaterdag 10 november, de officiële Dag van de Mantelzorg, werd ter afsluiting koffie gedronken met wethouder Ankie van Tatenhove in het gemeentehuis van Lansingerland. Linda Jukema, mantelzorgadviseur bij Welzijn Lansingerland, kijkt met voldoening terug op een geslaagde week. “Wij wilden het nu eens anders organiseren. Voorheen waren er workshops in het gemeentehuis, maar er stonden vaak lange wachtrijen voor bepaalde onderdelen en de workshops zaten heel snel vol.” Met de nieuwe opzet werden de achthonderd geregistreerde mantelzorgers aangeschreven en kon men zich van tevoren opgeven voor de verschillende activiteiten. (AvdH)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant