Afbeelding

Verkeersproblematiek Hoefweg en Dorpsstraat in Bleiswijk

Algemeen

Bleiswijk - Het CDA brengt al ruim 6 jaar maandelijks wijkbezoeken om met de bevolking in contact te komen. De nieuwe koffiekeet stond zaterdag 10 februari op het Kranenburgplein in Bleiswijk. In de flyer die in Bleiswijk was verspreid stond: “We horen graag wat er in het centrum van Bleiswijk speelt, waar we mee aan de slag moeten in de Gemeenteraad. We horen graag uw mening hoe we het centrum van Bleiswijk gezellig en bruisend kunnen houden en waar mogelijk versterken”.

We werden door een bewoner van de Hoefweg gewezen op de verkeersproblematiek die er is op de Hoefweg en waar veel bewoners zich ongerust over maken. De problematiek bestaat o.a. uit auto’s die te hard rijden, wat tot gevaarlijke situaties en tot trillingen in de huizen leidt. Auto’s die geen voorrang verlenen waardoor het verkeer regelmatig vast komt te staan, dit wordt ook veroorzaakt door auto’s die buiten de parkeervakken geparkeerd staan. Doordat de Hoefweg smal is en er veel verkeer overkomt is het ook een zeer verkeeronveilige situatie voor fietsers, dit geldt in het bijzonder voor de schoolgaande kinderen bij de Klimophoeve.

Frans Ammerlaan, kandidaat raadslid voor het CDA, heeft de bewoner geantwoord dat de verkeersproblematiek bekend is bij het CDA en dat het CDA in haar verkiezingsprogramma pleit voor een nieuw verkeerscirculatieonderzoek om de knelpunten van de Hoefweg en de verkeersafwikkeling van de Dorpsstraat op te lossen. De verkeersdruk op de Hoefweg is da laatste jaren toegenomen door de bouw van de wijk de Tuinen wat tot meer verkeer heeft geleid. Daarbij moet ook aandacht zijn voor de verkeersonveilige situatie voor fietsers in de Dorpsstraat.

Door een bewoner werd kandidaat raadslid Charles van Harn gewezen op het ontbreken van een voetpad tussen de winkel van Bakker Ammerlaan en de Hoefweg, waardoor mensen op de rijweg moeten lopen.

Het CDA zal er na het aantreden van de nieuwe Gemeenteraad daarom snel voor pleiten om een verkeerscirculatieonderzoek in te stellen en daarna met voorstellen te komen die tot oplossingen moet leiden. Uiteraard zal daarover ook overleg zijn met de bewoners zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 14 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 19 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 20 uur geleden

Uit de krant