Afbeelding

Lake House officieel geopend

Algemeen 901 keer gelezen

Bergschenhoek - Al vanaf 28 september was het hypermoderne groots opgezette en heel sfeervolle horecapaviljoen Lake House Rotterdam in Bergschenhoek open voor het publiek en meteen ook een publiekstrekker. Op de plek waar vroeger de uitspanning ‘t Hoekse Hout stond is in korte tijd een groot horecacentrum opgetrokken midden in het Lage Bergse Bos, prachtig gelegen aan het water.

Vrijdag bij de officiële opening konden de genodigden de zon prachtig zien ondergaan. Vanaf het mooie terras, vanuit de fraaie speeltuin of gewoon vanuit de diverse mooie ruimtes die Lake House Rotterdam telt. De officiële opening werd verricht met het heffen van een glas door wethouder Simon Fortuyn van de gemeente Lansingerland. Deze Rotterdammer kon er niet zo mee zitten dat hij zijn praatje moest houden achter een katheder waarop Lake House Rotterdam afgedrukt stond. De wethouder wilde in navolging van de initiatiefnemers niet lokaal maar juist regionaal denken. Het natuur- en recreatiegebied waar Lake House onderdeel van is geworden, heeft een regionale functie en trekt mensen van overal. De wethouder maakte er ook geen geheim van dat Rotterdam veel geld in het gebied investeert, ofschoon ook Lansingerland een stevige bijdrage levert.

Ideeën
Mede-eigenaar Sjoerd Smits glom van trots. Hij moest zijn broer Albert verontschuldigen: die was eerder die dag vader geworden van een gezond kind en had dus een nog groter feest te vieren. Sjoerd vertelde dat de eerste ideeën voor Lake House op de plek van het vervallen restaurant ‘t Hoekse Hout ontstonden in september 2016. Die ideeën moeten meteen groot geweest zijn. Althans: de uitwerking is dat er een heel zorgvuldig uitgekiend horecapaviljoen is ‘gegroeid’ en gebouwd dat zeven dagen per week van ‘s morgens tien tot ‘s avonds elf open is voor een zeer breed publiek. Van de morgenkoffie van de wandelaar en fietser, via de lunch en de borrel en het diner, tot bruiloften, partijen, vergaderingen enzovoort voor iedereen die houdt van een mooie, representatieve locatie met alle benodigde voorzieningen, gelegen in een schitterend natuurgebied.

De wethouder verwees nog even naar de prachtige nazomer die er voor heeft gezorgd dat ‘ze’ het bij Lake House meteen druk hadden, met heel veel voorbijgangers die even wilden aanmeren op het terras of in de binnenruimte die vanwege het glas in direct contact staat met de buitenruimte. Bij het ontwerp en de uitwerking van het project is daar heel goed over nagedacht.

Het is een heel natuurlijk gebouw geworden, met gebruikmaking van veel natuurlijke materialen en kleuren. Een gebouwd dat helemaal in de omgeving past. Niet alleen in de zomer en bij mooi weer maar ook in de winter en als de buitenomstandigheden helemaal niet zo gezellig zijn. Ook dan maken ze het bij Lake House heel sfeervol, met open haarden, vuurkorven, enzovoort.

Voorbereidingen
De voorbereiding duurde in totaal twee jaar. Op 11 oktober 2017 werd de koopakte getekend en op 4 maart 2018 ging de eerste van 77 palen de grond in. Bouwers en installateurs hebben in goede samenwerking in een half jaar iets heel bijzonders neergezet. Veel partijen uit het oosten des lands waren daarbij betrokken, althans gemeten aan de tongval die vrijdag bij de opening te horen was.

Wethouder Simon Fortuyn wees nog even op de vele andere sportieve mogelijkheden van het Lage en Hoge Bergse Bos. Je kunt er op alle niveaus sportief en recreatief aan de gang. Hij wees ook het op het belangrijke evenwicht tussen natuur en recreatie. Bij Lake House Rotterdam was dat evenwicht bijna het uitgangspunt. Daar koffiedrinken, borrelen, lunchen, dineren, vergaderen, bruiloftvieren, enzovoort is recreëren of desnoods werken temidden van de natuur. Hoogste tijd om Lake House te gaan ontdekken. Dat moet wel eventjes via Bergschenhoek omdat de Rottebanddreef vanuit en richting Rotterdam in reconstructie is.

Na de officiële opening trokken meteen een dj en een saxofoniste stevig van leer, zodat converseren alleen nog maar met een ‘onnatuurlijk hoog volume’ kon plaatsvinden. De meeste genodigden leken daar overigens niet onder te lijden!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant