Afbeelding

‘Meteoriet’ slaat in bij huis vlakbij Groenzoom

Algemeen 221 keer gelezen

Oostland - Vorige week zaterdag is de familie Huizer aan het Vlaardingerpad op de grens tussen Berkel en Pijnacker opgeschrikt door een bijzondere vondst. Op het dakterras werd een gapend gat in een tegel aangetroffen.

“Ik ging meteen op onderzoek uit”, vertelt Aad Huizer, die zo’n vijftien jaar geleden met zijn vrouw langs de Groenzoom is komen wonen. “Op enkele meters naast het gat bleek de grond uit een plantenbak geslagen. In de plantenbak zelf lag een grote steen.” Zijn vrouw Lenie knikt: “Dat moet met een enorme snelheid zijn gegaan”, zegt ze. Het van oorsprong Rotterdamse echtpaar kon maar tot één conclusie komen. “Dit is zeker niet door een lolbroek op het terras gegooid”, vervolgt Lenie. “Uitgesloten!”

Haar man Aad toog met de steen naar Rotterdam The Hague Airport. “Ik heb daar uitgebreid gesproken met mensen van het vliegveld. Ze hebben mij verzekerd dat het onmogelijk is dat deze steen uit een vliegtuig is gevallen. Een blok ijs is mogelijk, maar stenen niet.” Tot zijn grote verrassing kreeg hij te horen dat het zeer waarschijnlijk om een meteoriet gaat. Aad heeft via een medewerker van het vliegveld een telefoonnummer gekregen van de Werkgroep Meteoren. “Die ga ik deze week even bellen!” De Werkgroep moet uiteindelijk definitief uitsluitsel geven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant