Vanaf 31 januari gaan zo'n vijftig vrijwilligers op pad voor Actie Kerkbalans. (Foto: Peter van Mulken)
Vanaf 31 januari gaan zo'n vijftig vrijwilligers op pad voor Actie Kerkbalans. (Foto: Peter van Mulken)

Actie Kerkbalans 2018 binnenkort van start

Algemeen 1 keer gelezen

Bergschenhoek - De jaarlijkse Actie Kerkbalans gaat op woensdag 31 januari van start in de St. Willibrordkerk in Bergschenhoek. Vrijwilligers gaan dan twee weken lang op pad om brieven met onder andere informatie over Kerkbalans rond te brengen. ‘Geef voor je kerk’ is het thema van Kerkbalans 2018. Maar waar geef je eigenlijk voor?

“Naast pastorale aanwezigheid geef je bijvoorbeeld voor het onderhoud van de gebouwen en verwarmingskosten”, legt Rob van der Ouderaa, locatieraadvoorzitter van de parochiekern St. Willibrord, uit: “Maar er is meer. De kerk verbindt mensen met elkaar in geloof, hoop en liefde en biedt steun in vreugde en verdriet. Zo bezoeken het pastoraal team en vrijwilligers ouderen en zieken. Ze helpen bij voedselbanken en ondersteunen als mensen in problemen zijn. Daarmee heeft de kerk een belangrijke sociale en maatschappelijke functie in onze maatschappij. De kerk heeft geen andere inkomstenbron dan de financiële steun uit de parochie. Met financiële steun van velen kan deze verbindende waarde van de kerk blijven bestaan.”

Dit jaar gaan zeker vijftig vrijwilligers de weg op voor de Actie Kerkbalans, gaat Van der Ouderaa verder: “Mede dankzij uw steun vervult de St. Willibrordkerk anno 2018 een belangrijke plek in de lokale samenleving. We zijn een gemeenschap waar iedereen welkom is. In een samenleving waarin mensen steeds vaker op zichzelf zijn aangewezen, vormt de onvoorwaardelijke aanwezigheid van de kerk een heilzame tegencultuur. Ook als je zelf misschien niet zo vaak in de kerk komt, is het belangrijk om te geven. Zo kan jouw geloofsgemeenschap tot steun zijn voor anderen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 7 minuten geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 4 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon zestig jaar getrouwd Algemeen 7 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 8 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 10 uur geleden

Uit de krant