Arie van Driel leest een verhaal voor uit de bundel 'Vriendschap'.
Arie van Driel leest een verhaal voor uit de bundel 'Vriendschap'.

Arie van Driel leest voor op CBS De Acker

Algemeen 107 keer gelezen

Bergschenhoek – In het kader van de Kinderboekenweek droegen drie auteurs, waaronder Arie van Driel, maandagochtend een verhaal voor uit de bundel ‘Vriendschap’ in verschillende groepen van CBS De Acker.

“Onverwachts komt er een schrijver bij ons voorlezen in de klas, hoe leuk is dat?”, zegt juf Henriëtte van Velzen tegen de kinderen van groep 4A. “Ik lees zelf graag voor, maar dit is natuurlijk nog leuker.” Het verhaal dat Van Driel voorleest gaat over twee meisjes die vriendschap sluiten tijdens het bouwen van een zandkasteel. Heel herkenbaar, want een jongetje uit de klas heeft ook wel eens zoiets meegemaakt vertelt hij. Daarna vraagt een meisje zich nieuwsgierig af hoeveel boeken Van Driel al heeft geschreven: “Dat zijn er al wel een stuk of acht en binnenkort komt er weer een nieuw boek uit, maar tot nu toe heb ik altijd voor volwassenen geschreven, behalve dan de twee verhalen in deze bundel.”

‘Vriendschap’ is vooral geschikt voor kinderen van de bovenbouw en staat vol met verhalen over – je raadt het al – vriendschap. Na groep 4, spoedde Van Driel zich vlug naar de volgende groep voor weer een ander mooi verhaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant