In de eerste aflevering komt aan bod hoe CO2 uit de Rotterdamse haven in de kassen van Bunnik Plants wordt omgezet in zuurstof.
In de eerste aflevering komt aan bod hoe CO2 uit de Rotterdamse haven in de kassen van Bunnik Plants wordt omgezet in zuurstof.

Kijkje in de kassen op tv bij RTV Lansingerland

Algemeen 114 keer gelezen

Lansingerland - Het nieuwe televisieprogramma ‘De Achtertuin’ van RTV Lansingerland gaat op ontdekkingsreis in de wereld van de land- en tuinbouw.

De betekenis van de (glas-)tuinbouw, als inkomstenbron en werkgever, is ongekend in deze regio. Tegelijkertijd worden er vraagtekens gezet bij de steeds groeiende productie en de manier waarop deze tot stand komt. In de serie wordt de achtertuin in Lansingerland eens goed omgespit. Nick Ooms Teamleider Televisie: “We proberen zo veel mogelijk betrokkenen voor de camera te krijgen en we nemen ook een kijkje in de verschillende keukens. Vergis je niet, de sector staat internationaal in hoog aanzien en eigenlijk weten we nauwelijks wat er zich letterlijk in onze achtertuin afspeelt. Daar moet echt verandering in komen want je staat echt versteld van de vindingrijkheid en innovatieve kracht.” In de eerste aflevering komt aan bod hoe CO2 uit de Rotterdamse haven in de kassen van Bunnik Plants wordt omgezet in zuurstof. Tevens een uitgebreide reportage over een onderzoek in Bleiswijk door de Universiteit van Wageningen (WUR). Je kunt de afleveringen van De Achtertuin zien bij RTV Lansingerland. Ook buiten het uitzendgebied kun je de programma’s bekijken, via YouTube en natuurlijk op de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant