Afbeelding

Eerste elektrische vliegtuig landt op Rotterdam The Hague Airport

Algemeen 67 keer gelezen

Er worden mooie stappen gemaakt om de luchtvaart te verduurzamen. Op zondag 30 september is de Pipistrel Alpha Electro geland op Rotterdam The Hague Airport. Dit was voor de luchthaven het eerste elektrische vliegtuig dat zij mochten verwelkomen.

De Electro is een innovatief elektrisch vliegtuig. Dat betekent geluidsarm en zeer duurzaam! Rotterdam The Hague Airport wil de innovatieproeftuin van de regio zijn. De luchthaven heeft in het kader van onder meer innovatie en duurzaamheid dan ook de ambitie om in de toekomst meer elektrische vliegtuigen te faciliteren. Het tweezits toestel is vanuit Zoersel komen vliegen met een vliegtijd van 45 minuten. Momenteel kan de Electro vluchten uitvoeren van maximaal één uur. Dan is er nog 30 minuten reserve voordat er een ‘fast recharge’ van 45 tot 60 minuten nodig is. Gedurende de vlucht wordt tijdens het dalen tot 13% energie teruggewonnen door de speciaal ontworpen propeller die energie kan opwekken dankzij de technologie van ‘regenerative breaking’.

De Pipistrel Alpha Electro wordt komende week gepresenteerd door IFly op de Innovation Expo 2018 in Rotterdam. Hoewel het toestel nu alleen nog geschikt is als trainingsvliegtuig voor piloten, hopen initiatiefnemers iFly en Pipistrel in de toekomst meerdere mensen over een grotere afstand te kunnen vervoeren. Dit toestel is een kleine, maar belangrijke stap naar duurzaam vliegen. Meer informatie lees je op: innovationexpo2018.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant