Afbeelding

Hondenbelasting inzetten voor bestrijding overlast hondenpoep

Algemeen

Lansingerland - Op social media en op de burelen van de redactie van Hart van Lansingerland regent het klachten over de overlast van hondenpoep. Het staat al jaren in de ergernis top drie in Nederland.

“In tegenstelling tot een aantal politieke lokale partijen in Lansingerland, die de hondenbelasting willen afschaffen, heeft Leefbaar 3B een andere mening. In het verkiezingsprogramma 2018 -2022 van Leefbaar 3B staat dat de inkomsten van de hondenbelasting volledig moeten worden ingezet voor voorzieningen, zoals meer uitrenvelden, uitbreiding van het aantal afvalbakken en het regelmatig legen en schoonmaken van de afvalbakken moeten ervan worden betaald”, zo laat de fractie weten.

“Ook de kosten van handhaving en inzet voor gedragsverandering van de eigenaren van de honden worden ervan betaald. Dit alles om er voor te zorgen dat de ergernis over hondenpoep fors kan afnemen. Het is goed te realiseren dat de honden er niets aan de overlast kunnen doen. De eigenaren moeten hun gedrag aanpassen en de hondenpoep op ruimen. In Lansingerland geldt een opruimplicht voor hondenpoep”, aldus de fractie van Leefbaar 3B.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant